Εκδηλώσεις

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια o Καθαγιασμός του Μύρου του Αγίου Δημητρίου (φωτογραφίες και βίντεο)

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, όπως αρμόζει στην αγιοτόκο Θεσσαλονίκη, κορυφώθηκαν οι λατρευτικές και εορταστικές εκδηλώσεις του Πολιούχου της, Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτη, χθες Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019, με την τελετή του καθαγιασμού του Αγίου Μύρου.

Σύσσωμη η Εκκλησία της Θεσσαλονίκης, Ιερός Κλήρος και πολύς κόσμος έλαβαν μέρος στη μοναδική αυτή στιγμή κατά την οποία τελείται η μυστηριακή Ακολουθία, γεμάτη ιστορικά βιώματα, συμβολισμούς, αγώνες, θυσίες και εναπόθεση ελπίδων.

Ο Μεγαλομάρτυρας Δημήτριος λαμβάνοντας τις ικεσίες των προστρεχόντων σε αυτόν, δίνει τη δική του ευλογία με την από αιώνες προσφορά του θαυματουργού του Μύρου.

Της Ακολουθίας προεξήρχε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Σεβ. Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων και ο Σεβ. Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων, συμπαραστατούμενοι από Ιερείς της Ι. Μητροπόλεως.

Μοναδικές στιγμές έζησαν οι πιστοί όταν ο Παναγιώτατος κ. Άνθιμος ξεκλείδωσε την Λάρνακα του Μεγαλομάρτυρος και το μύρο του Αγίου πλημμύρισε τον Ναό. Στο τέλος οι Ιερείς διένειμαν το μύρο σε όλους τους συμμετέχοντες της Ακολουθίας του Καθαγιασμού του Μύρου του Αγίου Δημητρίου, μέσα και έξω από τον Ναό.

Related posts

Θ.ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΟ THESSALONIKI HELEXPO FORUM: “πλέον μιλούμε για τη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟΥ 2030”

Δημήτρης Δημητριάδης

Ποντιακό Τραπέζωμα στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς, αυτήν την Παρασκευή

Σταύρος Καρυπίδης

«Βαλίτσα και Παύλα StandUpShow» του Γιάννη Σερβετά

Σταύρος Καρυπίδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy