Φέτος τα Χριστούγεννα θα είναι τελείως διαφορετικά. Αν και περάσαμε σε καραντίνα την μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης – το Πάσχα, ίσως επειδή η γιορτή του Πάσχα είναι κατάνυξη, προσευχή και νηστεία, σε συνδυασμό με την πρωτόγνωρη κατάσταση της πανδημίας και τον φόβο, είχε διαφορετική απήχηση στον κόσμο.
Τα Χριστούγεννα όμως, η γιορτή των παιδιών, των δώρων, της συνάντησης με φίλους και συγγενείς αποτελούσε για τους Έλληνες αλλά και για πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο το κορυφαίο γεγονός. Φέτος θα κάνουμε τα Χριστούγεννα με ένα τελείως διαφορετικό και μοναχικό τρόπο.
Από την άλλη είναι μια εκπληκτική ευκαιρία να αναλογιστούμε ότι αυτό που θα ζήσουμε, το ζούσαν και τα προηγούμενα Χριστούγεννα πολλοί άνθρωποι, μόνοι, εγκαταλειμμένοι, αβοήθητοι, ακόμη και άστεγοι.
Λέει μια παλιά παροιμία. Πρέπει να πάθεις για να μάθεις !!!!!