Κόμματα

Νέα από το Δίκτυο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΕΛΚ-European Affair Network

Τους εθνικούς βουλευτές που ανήκουν στην ευρύτερη οικογένεια του ΕΛΚ φέρνει στις Βρυξέλλες ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Διοργάνωσε το Δίκτυο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΕΛΚ-EuropeanAffairsNetwork

Σαφή μηνύματα για στενή συνεργασία μεταξύ των θεσμικών οργάνων της ΕΕ και των εθνικών Κοινοβουλίων στέλνουν οι βουλευτές που συμμετείχαν στην πρώτη συνάντηση Δικτύου Ευρωπαϊκών Υποθέσεων (EuropeanAffairsNetwork), που διοργάνωσε στις Βρυξέλλες ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΚ, υπεύθυνος για τις σχέσεις με τα Εθνικά Κοινοβούλια, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Το Δίκτυο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΕΛΚ, αποτελεί την πλατφόρμα διαλόγου των ευρωβουλευτών με βουλευτές από τις ΚΟ του ΕΛΚ στα εθνικά κοινοβούλια και ως στόχο έχει την ανάπτυξη ζητημάτων που απασχολούν της ευρωπαϊκή και εθνική ατζέντα.

Καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες στη συνεδρίαση ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επισήμανε τη μεγάλη σημασία που έχει η ανταλλαγή απόψεων και η συχνή επικοινωνία σε διακοινοβουλευτικό επίπεδο, προκειμένου να γίνουμε- όπως τόνισε- η γέφυρά μεταξύ Βρυξελλών και εθνικών πρωτευουσών. «Με τον τρόπο αυτό, θα αποδείξουμε ότι η ΕΕ δεν είναι κάτι απόμακρο ή γραφειοκρατικό όπως φαντάζει στα μάτια των πολιτών. Δέσμευσή μας είναι να μεταφέρουμε τα προβλήματα της κάθε κοινωνίας ξεχωριστά και στο σύνολο τους, για την επίλυση τους στις Βρυξέλλες, θεσμική πρωτεύουσα της ΕΕ και τόπο λήψης των αποφάσεων. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας ώστεη Ευρώπη να επιδρά θετικά στη ζωή των συμπολιτών μας, κυρίως των νέων ανθρώπων».

Σε αυτή την πρώτη συνάντηση, εθνικοί αντιπρόσωποι και μέλη του ΕΚ, ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις στο Brexit, από τον Επικεφαλής Διαπραγματευτή της ΕΕ κ.MichelBarnier καθώς και από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Συνταγματικών Υποθέσεων και πρώην Πρόεδρο του ΕΚ κ. AntonioTajani, την Ιρλανδή Αντιπρόεδρο του ΕΚ κα. McGuinness καθώς και την εκπρόσωπο του ΕΛΚ στο BrexitSteeringGroup κα. DanutaHuebner. Την Ελληνική Βουλή εκπροσώπησαν ο βουλευτής της ΝΔΜπάμπης Παπαδημητρίου ο οποίος και συμμετείχε με παρέμβαση του στην απογευματινή συνεδρία για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027 αναδεικνύοντας μεταξύ άλλων το μεταναστευτικό. Στις εργασίες συμμετείχε επίσης ως μέλος της πρωτοβουλίας ErasmusforYoungMPs του ΕΛΚ η βουλευτής της ΝΔ κα. Μαρία Κεφάλα.

Η επόμενη συνάντηση εργασίας με πρωτοβουλία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, έχει προγραμματιστεί για τις 9 Δεκεμβρίου όπου η νεοεγκλεγείσα Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα.UrsulaVonDerLeyen θα ενημερώσει τους Προέδρους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του ΕΛΚ στα εθνικά κοινοβούλια για τις προτεραιότητες της νέας Επιτροπής.

Related posts

Σωστή κίνηση από τον Στέλιο Πέτσα

Σταύρος Καρυπίδης

Κοινοτικοί πόροι και επανεκκίνηση της οικονομίας. Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΚΑΛΚΟΥ

Σταύρος Καρυπίδης

Έτσι παρακολουθούν τους δημοσιογράφους, με το λογισμικό «Pegasus» της NSO

Σταύρος Καρυπίδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy