Ελλάδα Πολιτική

Νέα κόντρα ΣΥΡΙΖΑ με ΚΙΝΑΛ για την Διαμαντοπούλου και τον Λοβέρδο

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με την Άννα Διαμαντοπούλου και ανακοίνωσε ότι η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ θα είναι η ελληνική υποψηφιότητα για τον ΟΟΣΑ. Ο πρωθυπουργός δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Η κυρία Διαμαντοπούλου αποτελεί μία υπερκομματική επιλογή, με πολυδιάστατη επιστημονική και κοινωνική διαδρομή. Με διεθνή εμπειρία και αναγνώριση. Η προσωπικότητά της έχει συνδεθεί με τολμηρές επιλογές, μεγάλες συναινέσεις και καινοτόμες προτάσεις: Ως Ευρωπαία Επίτροπος τίμησε το χαρτοφυλάκιο Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής. Ως υπουργός Παιδείας ήταν πρωταγωνιστής των εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων στη χώρα μας. Κι ως υπουργός Ανάπτυξης εργάστηκε για τον εκσυγχρονισμό της οικονομίας μας.

Αιχμηρή ήταν η τοποθέτηση του Ανδρέα Λοβέρδου, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛ, σε δήλωση του εκπροσώπου ΚΙΝΑΛ, Παύλου Χρηστίδη, ο οποίος χαιρέτισε την υποψηφιότητα Διαμαντοπούλου.

Λοβέρδος: «Η Άννα προτείνεται από τον Κυριάκο για ΓΓ του Ο.Ο.Σ.Α. Τελικά συγκυβερνάμε με τη ΝΔ αλλά με ευθύνη κάποιων δεν το ξέρουμε.»

Με αφορμή το tweet Λοβέρδου ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε αιχμές για ταύτιση του ΚΙΝΑΛ με την κυβέρνηση. Η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου αναφέρει:

«Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής με σημερινή του δήλωση, αναρωτιέται αν το κόμμα του συγκυβερνά με τη Ν.Δ. και «με ευθύνη κάποιων δεν το ξέρουμε».
Αναμένουμε με ενδιαφέρον, η έχουσα την ευθύνη να διευκρινίσει. Υπάρχει πράγματι υπόγεια συνεννόηση με τον κ. Μητσοτάκη; Υπάρχει de facto συγκυβέρνηση του ΚΙΝΑΛ με τη Δεξιά;»

Σε άλλες δηλώσεις στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν: «Σε τρεις κρίσιμες στιγμές το ΚΙΝΑΛ ταυτίστηκε με τη ΝΔ: Στις Πρέσπες, την απλή αναλογική και το νομό για τις διαδηλώσεις. Παρά τα σκόρπια αντιπολιτευτικά πυρά η στρατηγική του ΚΙΝΑΛ ορίζεται ακόμα κυρίαρχα από την στρατηγική σύμπλευσή με τη ΝΔ και την τροφοδότηση του αντί-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου.»

Το ΚΙΝΑΛ με ανακοίνωση του υποστήριξε ότι:

«Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην Άννα Διαμαντοπούλου. Η επιλογή της από τον Πρωθυπουργό για την διεκδίκηση της θέσης του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού για την Ανάπτυξη και τη Συνεργασία και την Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ) είναι μια θετική εξέλιξη για τη χώρα.

Ο κ. Μητσοτάκης για άλλη μια φορά επέλεξε ένα στέλεχος από άλλο πολιτικό χώρο για μια κορυφαία διεθνή θέση, αποδεικνύοντας ότι το κόμμα του δεν διαθέτει ανάλογο δυναμικό.»

Το ΚΙΝΑΛ προσέθεσε ότι: Οφείλουμε όμως να διευκρινίσουμε ότι η κ. Διαμαντοπούλου έχει αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ το Μάιο του 2013 και είναι ανεξάρτητη πολιτικά, ενώ ίδρυσε νέο πολιτικό φορέα το 2017 (“Ώρα Αποφάσεων”). Όπως αποχώρησαν μέσα στα χρόνια της κρίσης και άλλα στελέχη από το ΠΑΣΟΚ, που αντικαταστάθηκαν από περισσότερα νέα, που δίνουν σήμερα τη μάχη με το Κίνημα Αλλαγής. Το κόμμα δηλαδή, με τη μεγαλύτερη ανανέωση σε στελεχιακό δυναμικό.»

Η ανακοίνωση καταλήγει και για τις τοποθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ:

«Σε ό,τι αφορά στις προβοκάτσιες του ΣΥΡΙΖΑ, που αναζητά εναγωνίως αφορμές για να βγει από τα εσωτερικά του αδιέξοδα, απαξιούμε να απαντήσουμε.»

Related posts

Απάντηση – ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Δημήτρης Δημητριάδης

1 Μαρτίου – γιορτάζει η Ευδοκία

Δημήτρης Δημητριάδης

Αγία Βαρβάρα η Μεγαλομάρτυς – Σήμερα 4 Δεκεμβρίου η γιορτή της. Προστάτιδα του Ελληνικού Πυροβολικού το οποίο την γιορτάζει και την τιμά.

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy