Ελλάδα

Νέες αλλαγές στις άδειες οδήγησης

Αλλαγές στις διαδικασίες τόσο των εξετάσεων όσο και της αναθεώρησης των αδειών οδήγησης ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών. Ποιες είναι και πότε τίθενται σε ισχύ.

Στο πλαίσιο της πάταξης των φαινομένων διαφθοράς αλλά και με στόχο τη μείωση της γραφειοκρατίας που παρατηρείται στις διαδικασίες, ο αρμόδιος υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Γ. Κεφαλογγιάνης ανακοίνωσε πως από τις αρχές Οκτωβρίου τίθεται σε πιλοτική λειτουργία η νέα ψηφιακή πλατφόρμα για την αναθεώρηση των αδειών οδήγησης (λόγω απώλειας, φθοράς, κλοπής ή ιατρικούς λόγους).

Με τα νέα δεδομένα, οι πολίτες θα μπορούν πλέον να υποβάλλουν και να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες αναθεώρησης του διπλώματος οδήγησης τους ψηφιακά, χωρίς να απαιτείται η παρουσία τους στις κατά τόπους Διευθύνσεις Μεταφορών.

Ηλεκτρονική υποβολή
Παράλληλα, κατά το ίδιο διάστημα θα τεθεί σε ισχύ και η δυνατότητα υποβολής μέσω ηλεκτρονικών μέσων, του συνόλου των απαιτούμενων δικαιολογητικών για τη μεταβίβαση οχημάτων (αιτήσεις, εξουσιοδοτήσεις, παράβολα) καθώς και η αυτεπάγγελτη αναζήτηση, χωρίς την εμπλοκή του πολίτη, των δικαιολογητικών που είναι ήδη διαθέσιμα στις υπηρεσίες του Δημοσίου (π.χ. βεβαίωση επιτυχούς ελέγχου ΚΤΕΟ).

Παράλληλα, μέσω σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας, το υπουργείο Μεταφορών αναμένεται να προβεί σε αλλαγές στις διαδικασίες θεωρητικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας των υποψηφίων οδηγών σε όλες τις κατηγορίες αδειών οδήγησης.

Σύμφωνα με τα όσα έχει ανακοινώσει μέχρι σήμερα ο αρμόδιος υφυπουργός, κ. Κεφαλογιάννης, θα θεσπιστεί ένα νέο σύστημα εποπτείας και ελέγχου όλων των διαδικασιών ενώ θα αξιολογηθεί με αντικειμενικά κριτήρια το έργο των εξεταστών οδήγησης.
Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην εξεταστική διαδικασία των πολιτών με ειδικές ανάγκες, όσων δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση και όσων έχουν μαθησιακές δυσκολίες. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε την εισαγωγή νέων –επικαιροποιημένων- εκπαιδευτικών εγχειριδίων και νέων μεθόδων εξέτασης, τόσο για τις συγκεκριμένες κατηγορίες εξεταζόμενων όσο και για το σύνολο των υποψηφίων οδηγών.

Related posts

Δεν άρεσαν στους Τούρκους οι Δηλώσεις του Γάλλου Προέδρου Μακρόν για τις προκλήσεις εναντίον της Ελληνοκυπριακής πλευράς

Δημήτρης Δημητριάδης

Δεύτερο κύμα κορονοϊού προ των πυλών.Για «κόκκινο συναγερμό» μιλούν οι επιστήμονες

Στεφανία Ασπρίδου

Σε προσλήψεις 21.065 αναπληρωτών εκπαιδευτικών και 3.862 μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) για το 2020 – 2021 προχώρησε το Υπουργείο Παιδείας

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy