ΔΙΕΘΝΗ Ελλάδα

Νέες απειλές της Τουρκίας κατά της Κύπρου, της Ελλάδας και του Ισραήλ για πόντιση υποβρύχιου καλωδίου

Η Τουρκία προειδοποιεί την Κύπρο, την Ελλάδα και το Ισραήλ για την συμφωνία υποβρύχιας υποθαλάσιας τοποθέτησης καλωδίου ηλεκτρικής ενέργειας, θεωρώντας την περιοχή Τουρκικά ύδατα!

Την περασμένη εβδομάδα, οι υπουργοί της κυβέρνησης κατέληξαν σε συμφωνία για την έγκριση διεξαγωγής μελετών σκοπιμότητας για την κατασκευή υποθαλάσσιου καλωδίου ηλεκτρικής ενέργειας 2.000 μεγαβάτ σε μέγιστο βάθος 2.700 μέτρων.

Η Κύπρος, η Ελλάδα και το Ισραήλ συμφώνησαν επίσης να συντονιστούν με τους αντίστοιχους εθνικούς ρυθμιστές ηλεκτρικής ενέργειας σχετικά με τον καλύτερο τρόπο για να συνεχίσουν τα σχέδια.

Το έργο για την υλοποίηση του μακρύτερου υποβρυχίου καλωδίου ηλεκτρικής ενέργειας στον κόσμο, μήκους άνω των χιλιομέτρων, αναμένεται να χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή: Euronews

Φωτογραφία: Σταύρος Ιωαννίδης PIO μέσω AP

Related posts

Θ. Καράογλου: “Ελλάδα-Βουλγαρία-Ισραήλ πρέπει να επενδύσουμε στην “έξυπνη” αγροτική οικονομία”

Δημήτρης Δημητριάδης

16 Σεπτεμβρίου 1976. Κι όμως αυτά τα μετάλλια τιμής είναι λίγα μπροστά στην προσφορά του Αρμένιου Σαβάρς Καραπετιάν προς τους συνανθρώπους του.

Δημήτρης Δημητριάδης

Νεκρός ο Γάλλος που σκότωσε 3 αστυνομικούς στην Γαλλία και κρατούσε όμηρο την γυναίκα του

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy