ΓΥΝΑΙΚΑ

Νερό ρυζιού.Το μυστικό της ανατολής για δέρμα και μαλλιά.

Οι γυναίκες στην Κίνα, την Ιαπωνία και τη Νοτιοανατολική Ασία χρησιμοποιούν το νερό του ρυζιού ως θεραπεία μαλλιών για αιώνες, καθώς έχει επιστημονικά αποδεδειγμένα οφέλη ομορφιάς.

Το νερό ρυζιού είναι το άμυλο που απομένει μετά το μαγείρεμα του ρυζιού ή αφού το αφήσουμε να μουλιάσει. Θεωρείται ότι κάνει τα μαλλιά λεία και λαμπερά, καθώς και τα βοηθάει να μεγαλώνουν γρηγορότερα.

Θεωρείται ότι περιέχει πολλές από τις βιταμίνες και τα μέταλλα που περιέχονται στο ρύζι. Αυτά περιλαμβάνουν:αμινοξέα, βιταμίνη Β,
βιταμίνη Ε, αντιοξειδωτικά κτλ.

Σύμφωνα με τους ερευνητές , οι γυναίκες κατά την περίοδο Heian (794 έως 1185 μ.Χ.) στην Ιαπωνία είχαν μαλλιά που έφταναν ως το έδαφος και τα διατηρούσαν υγιή λούζοντας τα με νερό ρυζιού.

Μια σύγχρονη μορφή αυτής της ιστορίας βρίσκεται στην Κίνα. Οι γυναίκες Yao, που ζουν σε ένα χωριό που ονομάζεται Huangluo έχουν μαλλιά με απίστευτο μήκος και εκτός αυτού λέγεται ότι διατηρούν το χρώμα τους για περισσότερο, καθώς δεν γκριζάρουν μέχρι να φτάσουν στα 80 τους. Οι γυναίκες Yao δηλώνουν ότι το μήκος και το χρώμα των μαλλιών τους οφείλεται στο γεγονός ότι το λούζουν με νερό ρυζιού.

Τώρα, καθώς φαίνεται η τάση του νερού του ρυζιού αρχίζει να εξαπλώνεται.Με ποιόν τρόπο βοηθά τα μαλλιά; τα κάνει πιο λεία,αυξάνει τη λάμψη,τα κάνει πιο δυνατά και τα βοηθά να μεγαλώνουν πιο γρήγορα.

πάρτε ½ φλιτζάνι ρύζι
ξεπλύνετε καλά
βάλτε το σε ένα μπολ με 2-3 φλιτζάνια νερό
αφήστε να μουλιάσει για 30 λεπτά
στραγγίζετε το νερό του ρυζιού σε ένα καθαρό μπολ

Με τις ίδιες ποσότητες νερού-ρυζιού μπορείτε να το βράσετε για 20 λεπτά. Στραγγίζετε και έτοιμο.

Πώς να χρησιμοποιήσετε νερό ρυζιού:

πλύνετε τα μαλλιά με σαμπουάν
Ξεπλύνετε καλά
ρίξτε νερό ρυζιού στα μαλλιά
κάντε μασάζ στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής
αφήστε έως και 20 λεπτά και ξεπλύνετε

Εκτός από τα οφέλη ομορφιάς για τα μαλλιά, το νερό ρυζιού μπορεί επίσης να ωφελήσει το δέρμα, καθώς το άμυλο στο νερό του ρυζιού βοηθά κυρίως σε δερματίτιδες. Χρησιμοποιείστε το αντί για λοσιόν.

Related posts

Απλά tips για ένα πιο λεπτό πρόσωπο

Στεφανία Ασπρίδου

Ρετρό μπάνιο: ιδέες για το πώς να το διακοσμήσετε

Στεφανία Ασπρίδου

Πόσο σημαντικός είναι ο καθαρισμός του προσώπου μας;

Στεφανία Ασπρίδου

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy