Περίεργα

Ξέρετε τι ακριβώς γνωρίζει η GOOGLE για εσάς;

Σύμφωνα με μια έρευνα της SUN εάν διαθέτετε τηλέφωνο Android, είναι πιθανό να έχετε χρησιμοποιήσει τον Google’s Assistant, ο οποίος είναι παρόμοιος με το Siri της Apple.

Η Google αναφέρει ότι ενεργοποιείται και αρχίζει την εγγραφή όταν προφέρετε τις λέξεις “OK Google”.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, απλώς λέγοντας “ΟΚ” στη συνομιλία ενεργοποιείται στο τηλέφωνό σας και καταγράφει περίπου 20 δευτερόλεπτα ήχου.Το μικρόφωνο επίσης ενεργοποιείται συχνά καθώς ασχολείστε με τις καθημερινές σας δραστηριότητες, χωρίς καμία ενημέρωση. Μόλις ολοκληρωθεί η εγγραφή της Google, μεταφορτώνει τα αρχεία ήχου στους διακομιστές της “στο σύννεφο”. (cloud).

Αυτά τα αρχεία είναι προσβάσιμα από οπουδήποτε στον κόσμο εφ ‘όσον έχετε σύνδεση στο διαδίκτυο.

Αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε συσκευή έχει συνδεθεί στον προσωπικό σας λογαριασμό Gmail ή Google μπορεί να έχει πρόσβαση στη ‘βιβλιοθήκη’ όλων αυτών που έχει αποθηκεύσει. Έτσι, εάν βρίσκεστε σε φορητό υπολογιστή αυτήν τη στιγμή και έχετε συνδεθεί στο Gmail – θα μπορούσατε να ακούσετε. Οι εγγραφές διαρκούν περίπου 10-20 δευτερόλεπτα κατά μέσο όρο και αποθηκεύεται μια έκδοση κειμένου της συνομιλίας.

Ο γίγαντας της Silicon Valley δηλώνει τους όρους και τις προϋποθέσεις του ότι διατηρεί αυτές τις ηχογραφήσεις για “βελτίωση της αναγνώρισης ομιλίας έναντι όλων των προϊόντων Google που χρησιμοποιούν τη φωνή σας”. Οι συνηθισμένες φωνητικές ηχογραφήσεις από το ευρύ κοινό θα βοηθήσουν την τεχνητή νοημοσύνη που διαχειρίζεται το Google Home, διδάσκοντας το πώς οι άνθρωποι επικοινωνούν φυσικά.

Με απλά λόγια είναι είναι ένα δωρεάν μάθημα γλωσσών για το λογισμικό της

Ξέρετε τι ακριβώς γνωρίζει η GOOGLE για εσάς;

Αρχικά, θα πρέπει να είστε συνδεδεμένοι στο λογαριασμό σας στο Gmail ή στο Google. Μόλις το κάνετε αυτό, πληκτρολογήστε “history.google.com/history” στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Θα μεταφερθείτε σε έναν κόμβο που περιέχει ολόκληρο το ψηφιακό σας αποτύπωμα, οπότε να είστε προσεκτικοί, θα μπορούσε να κάνει κάποια ανάγνωση.

Αυτό περιλαμβάνει αναζητήσεις στους Χάρτες και βίντεο YouTube που έχετε παρακολουθήσει.

Κάντε κλικ στο “Στοιχεία ελέγχου δραστηριότητας” στην αριστερή πλευρά της σελίδας.

Στην ενότητα “Δραστηριότητα ιστού και εφαρμογών“, κάντε κλικ στην επιλογή “Διαχείριση δραστηριότητας“.

Εάν η Google διατηρεί τις καρτέλες σας, θα πρέπει να υπάρχει μια ροή ιστοσελίδων και αναζητήσεων χαρτών που εμφανίζονται με χρονολογική σειρά. Μπορείτε να διαγράψετε τυχαία τις αναζητήσεις ή να επιλέξετε όλες τις αναζητήσεις για να τις εξαφανίσετε.

Η Google είναι πρωτίστως, μια διαφημιστική εταιρεία και το μεγαλύτερο προϊόν της είναι μια στοχευμένη διαφημιστική υπηρεσία.

Δισεκατομμύρια ετήσιες αναζητήσεις ιστού, δεδομένα τοποθεσίας και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της επιτρέπουν να στοχεύει τον πληθυσμό με εξειδικευμένο μάρκετινγκ – και δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο δεν μπορούσε να κάνει το ίδιο και με τα φωνητικά δεδομένα σας.

Λοιπόν, τώρα για τη σημαντική ερώτηση: πώς μπορώ να ακούσω τα αρχεία ήχου που έχει η Google από τη ζωή μου;

Είναι πολύ εύκολο.

Σε αντίθεση με την Apple, η οποία δεν δημοσιοποιεί κανένα από τα φωνητικά δεδομένα που αποθηκεύει μέσω του Siri , η Google είναι αρκετά διαφανής – δίνοντάς σας πλήρη πρόσβαση στον ήχο σας.

Αρχικά, θα πρέπει να είστε συνδεδεμένοι στο λογαριασμό σας στο Gmail ή στο Google.

Μόλις το κάνετε αυτό, πληκτρολογήστε ” history.google.com/history ” στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού.

Θα μεταφερθείτε σε έναν κόμβο που περιέχει ολόκληρο το ψηφιακό σας αποτύπωμα, οπότε να είστε προσεκτικοί

Κάντε κύλιση προς τα κάτω Στοιχεία ελέγχου δραστηριότητας για να βρείτε την ενότητα με τίτλο Δραστηριότητα φωνής και ήχου. Αυτό περιλαμβάνει αναζητήσεις στους Χάρτες και βίντεο YouTube που έχετε παρακολουθήσει.

Στην καρτέλα Δραστηριότητα φωνής και ήχου, θα βρείτε μια λίστα με ηχογραφήσεις με χρονολογική σειρά. θα εκπλαγείτε όταν ακούτε τι έχει πάρει.

Πώς το απενεργοποιώ;

Επιστρέψτε στα “Στοιχεία ελέγχου δραστηριότητας” και στην ενότητα “Δραστηριότητα ιστού και εφαρμογών” θα δείτε μια μπλε εναλλαγή.

Μπορείτε να το απενεργοποιήσετε, αλλά να είστε προσεχτικοί. Επισήμως απλώς “παύσατε” τις ηχογραφήσεις – αλλά συνεχίστε να το ελέγχετε τακτικά για να διασφαλίσετε ότι οι όροι και οι προϋποθέσεις δεν θα αλλάξουν στο μέλλον και δεν θα εγγραφείτε αυτόματα όταν έρχεται μια νέα ενημέρωση Android.

Οι χρήστες Apple iPhone είναι άτυχοι.

Οι φωνητικές εγγραφές αποθηκεύονται για να βελτιωθεί το “Siri assistant” αλλά δεν μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτές.

Η Apple λέει ότι οι ηχογραφήσεις ανωνυμοποιούνται μετά από 18 μήνες, οπότε κανείς δεν θα μπορούσε να καταλάβει ποιος μιλάει.

Related posts

Εφαρμογή ικανή να σταματήσει το γκράφιτι στην Ελλάδα

Σταύρος Καρυπίδης

Αντί γκράφιτι ενέργειες στον Σκλαβενίτη

Σταύρος Καρυπίδης

Praying mantis

Στεφανία Ασπρίδου

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy