Αστυνομικά ΔΙΕΘΝΗ

Ξεκινάει η δίκη για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στην Γερμανία. Τεράστιο κύκλωμα 30.000 παιδεραστών.

Το περασμένο φθινόπωρο, μια έρευνα ρουτίνας στο σπίτι του Jörg L. αποκάλυψε ένα εκτεταμένο εγκληματικό δίκτυο παιδεραστών με δεκάδες χιλιάδες υπόπτους. Η δίκη του κεντρικού ύποπτου πρόκειται να ξεκινήσει στην Κολωνία.

Η αστυνομία στην έφοδο σε μονοκατοικία μιας οικογένειας στο Μπέργκις Γκλάντμπαχ έξω από τη Κολωνία, δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι θα συνέβαλαν στην αποκάλυψη ενός πρωτοφανούς δικτύου παιδεραστίας και σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων χωρίς προηγούμενο στη Γερμανία.

Κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης είναι ο 43χρονος οικογενειάρχης Jörg L, στο σπίτι του οποίου έγιναν το φθινόπωρο οι αστυνομικές έρευνες και ο οποίος λογοδοτεί από σήμερα σε δικαστήριο της Κολωνίας. Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει 79 αδικήματα μεταξύ των οποίων και η σεξουαλική κακοποίηση της τρίχρονης κόρης του από τον ίδιο τον κατηγορούμενο.

Οι ταινίες και οι εικόνες παιδικής πορνογραφίας που βρήκαν η αστυνομία στο σπίτι του 43χρονου οδήγησαν στη μεγαλύτερη έρευνα σχετικά με την οργανωμένη παιδική σεξουαλική κακοποίηση στην ιστορία της Ομοσπονδιακής Γερμανίας. Ο Jörg L., μάγειρας και διευθυντής ξενοδοχείων, κατηγορείται για επανειλημμένα σεξουαλική κακοποίηση της κόρης του, η οποία γεννήθηκε το 2017. Η εισαγγελία ισχυρίζεται ότι μαγνητοσκόπησε και κατέγραψε το μεγαλύτερο μέρος της κακοποίησης και το κοινοποίησε σε ομάδες συνομιλίας. Η κακοποίηση φέρεται να ξεκίνησε όταν το παιδί ήταν κάτω των τριών μηνών.

Περισσότεροι από 300 αστυνομικοί συμμετείχαν στην έρευνα και μια ειδική ομάδα απο 130 ερευνητές συνεχίζουν να ψάχνουν σε ένα τεράστιο αριθμό δεδομένων (terabyte) αρχείων βίντεο και εικόνας, ενώ αναγκάστηκαν να παρακολουθήσουν σκηνές ακραίας σεξουαλικής βίας εναντίον παιδιών.

“Νομίζω ότι εικόνες και βίντεο όπως αυτά θα αφήνουν πάντα το στίγμα τους σε αυτούς που τους παρακολουθούν – ακόμη και έμπειρους ανακριτές”, λέει ο αστυνομικός Wagner για τα “τρομερά πράγματα” που έχουν δει.

Οι ερευνητές εξασφάλισαν την απομάκρυνση περίπου 50 παιδιών από την επιμέλεια των γονιών τους, συμπεριλαμβανομένου ενός μωρού τριών μηνών. Ο κατάλογος των υπόπτων που εντοπίστηκαν από τους ανακριτές έχει τώρα 87 άτομα, λέει ο εισαγγελέας της Κολωνίας Markus Hartmann, επικεφαλής του τμήματος έρευνας για το έγκλημα στον κυβερνοχώρο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας από το 2016.

Κάθε μία από αυτές τις 87 υποθέσεις απέδωσε νέες ενδείξεις που οδηγούν σε νέους υπόπτους. Ο Χάρτμαν ανέφερε ότι “αυτό δεν αφορά μεμονωμένες περιπτώσεις: πίσω από κάθε περίπτωση κακοποίησης βρίσκεται ένας ιστός δομών επικοινωνίας που, σύμφωνα με την τρέχουσα αξιολόγησή μας, βοηθά, ενθαρρύνει και προτρέπει την κατάχρηση.”

Related posts

Ο Ερντογάν ευχαριστεί τον Μητσοτάκη για την προσφορά βοήθειας, και έδωσε τα συλλυπητήρια του εκ μέρους του Τουρκικού λαού για τα 2 νεκρά παιδιά στην Σάμο.

Δημήτρης Δημητριάδης

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) κάνει ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της εισαγωγής ενός ψηφιακού ευρώ

Δημήτρης Δημητριάδης

Εξαρθρώθηκε οργανωμένη ομάδα παραγωγής ναρκωτικών στην Καβάλα

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy