Πολιτισμός Πρώτο Θέμα

Ξεπέρασαν τις 5.000 οι επισκέπτες στην έκθεση “ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ”

Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019 κλείνει τις πύλες της η έκθεση έργων τέχνης “Σύγχρονες όψεις του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη“, η οποία φιλοξενείται στο ιστορικό κτίριο του Διοικητηρίου.

Ο αρχικός προγραμματισμός της έκθεσης προέβλεπε λήξη της έκθεσης στις 26 Νοεμβρίου 2019. Η μεγάλη προσέλευση, όμως, του κοινού και ιδίως σπουδαστών και φοιτητών, οδήγησαν στην παράταση λειτουργίας της μέχρι αυτήν την Κυριακή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης), οι οργανωμένοι επισκέπτες, στους οποίους παρουσιάστηκε η έκθεση από στελέχη του Διοικητηρίου, υπερβαίνουν τα 3.000 άτομα, ενώ μέχρι τώρα το σύνολο των επισκεπτών (μεμονωμένοι και σωματεία) ξεπερνούν τα 5.000 άτομα.

Σε δήλωσή του, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, δήλωσε τα εξής: “Μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή εκδήλωση, σε λίγες ημέρες θα λάβει τέλος. Αισθάνομαι βαθιά ικανοποιημένος για την προσέλευση του κοινού που σηματοδοτεί και την επιτυχία της. Αισθάνομαι, όμως, ακόμα πιο ικανοποιημένος από τα επιστημονικά συμπεράσματα τα οποία διατυπώθηκαν στο λεύκωμα της έκθεσης.

Ευχαριστώ θερμά όλους όσους συνέβαλλαν στην επιτυχία της έκθεσης τέχνης “σύγχρονες όψεις του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη” και δεσμευόμαστε ότι σύντομα το Διοικητήριο θα ανοίξει και πάλι τις πύλες του, με νέες δράσεις πολιτισμού που θα αναδεικνύουν άγνωστες πτυχές της ιστορίας της Μακεδονίας και της Θράκης”.

Related posts

Προσπάθεια οικονομικής εξαπάτησης μέσω email με εκβιαστικό περιεχόμενο

Δημήτρης Δημητριάδης

Μακάριος Λαζαρίδης: «Ο Μητσοτάκης μεγαλώνει την Ελλάδα και ο Τσίπρας δίνει επιχειρήματα στον Ερντογάν»

Δημήτρης Δημητριάδης

Στο Thessaloniki Summit 2019 ο Κυριάκος την άλλη Πέμπτη

Σταύρος Καρυπίδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy