ΔΙΕΘΝΗ Οικονομία

Οι αριθμοί επιβατών αεροπορικών μεταφορών στην Ευρώπη έπεσαν «στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1995» το 2020

Ο αριθμός των επιβατών στην Ευρώπη μειώθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα τους σε 25 χρόνια κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, σύμφωνα με νέα έκθεση.

Η μελέτη της ευρωπαϊκής εμπορικής ένωσης αεροδρομίων (ACI Europe) διαπίστωσε ότι η κυκλοφορία επιβατών στα αεροδρόμια μειώθηκε κατά 70,4% το 2020. Η απώλεια 1,72 δισεκατομμυρίων επιβατών πέρυσι σήμαινε ότι τα επίπεδα ήταν τα χαμηλότερα από πριν από την αλλαγή του αιώνα.

Με μόλις 728 εκατομμύρια επιβάτες το 2020 σε σύγκριση με 2,4 δισεκατομμύρια επιβάτες το 2019, τα αεροδρόμια της Ευρώπης επέστρεψαν στα επίπεδα κυκλοφορίας τους το 1995, δήλωσε ο Olivier Jankovec, Γενικός Διευθυντής της ACI Europe.

Στην ετήσια έκθεσή τους για την κυκλοφορία , η ACI Europe διαπίστωσε ότι τα αεροδρόμια στην Ευρωπαϊκή Ένωση επηρεάστηκαν περισσότερο από την πανδημία από εκείνα που δεν ανήκουν στην ΕΕ.

Τα αεροδρόμια στην Ε.Ε. έχασαν 1,32 δισεκατομμύρια επιβάτες το 2020 (-73%), σε σύγκριση με άλλα στην ήπειρο που έχασαν 400 εκατομμύρια επιβάτες (-61,9%).

Αυτό οφειλόταν κυρίως στο μέγεθος και την ανθεκτικότητα των εγχώριων αγορών στη Ρωσία και την Τουρκία, καθώς και στις λιγότερες προφυλάξεις και τους περιρισμούς σε αυτά τα κράτη.

Η κίνηση των επιβατών μειώθηκε κατά περισσότερο από 90% το τέταρτο τρίμηνο του 20120 στα αεροδρόμια της Αυστρίας, της Τσεχικής Δημοκρατίας, της Φινλανδίας, της Ουγγαρίας, της Ιρλανδίας, της Σλοβενίας και της Σλοβακίας, με απώλειες στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία πάνω από 85%.

Μόνο η Βουλγαρία, η Γαλλία, η Ελλάδα και η Πορτογαλία ξεπέρασαν ελαφρώς το μέσο όρο της ΕΕ, αν και η κυκλοφορία των επιβατών μειώθηκε ακόμη περισσότερο από 75%.

Η ACI Europe ανέφερε ότι η εμπορευματική κυκλοφορία στην Ευρώπη είχε ανακάμψει στα τέλη του 2020, αν και υπήρχε ακόμη αισθητή μείωση 11,8% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Η παγκόσμια πτώση 370 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα ακαθάριστα έσοδα των επιβατικών αεροπορικών εταιρειών αντιπροσώπευε ζημίες 120 δισεκατομμυρίων στην Ασία / Ειρηνικό, 100 δισεκατομμύρια στην Ευρώπη και 88 δισεκατομμύρια στη Βόρεια Αμερική, ακολουθούμενη από 26 δισεκατομμύρια, 22 δισεκατομμύρια και 14 δισεκατομμύρια στη Λατινική Αμερική και Καραϊβική, Μέση Ανατολή και Αφρική, αντίστοιχα.

πηγές: ACI EuropeICAO

Related posts

Νέο Πρόγραμμα Ενίσχυσης Επιχειρήσεων και Συνεταιρισμών με ΔΩΡΕΑ εξοπλισμού παραγωγής ή/και υπηρεσιών πιστοποίησης και επιχειρηματική καθοδήγηση (mentoring)

Δημήτρης Δημητριάδης

Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: ​​Οι συνομιλίες βρίσκονται σε «αδιέξοδο»

Δημήτρης Δημητριάδης

Οι αρχηγοί των θεσμικών οργάνων της ΕΕ καταδικάζουν την τρομοκρατική επίθεση της Βιέννης, ζητούν ενωμένο μέτωπο

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy