ΔΙΕΘΝΗ Πρώτο Θέμα

Οι αρχηγοί των θεσμικών οργάνων της ΕΕ καταδικάζουν την τρομοκρατική επίθεση της Βιέννης, ζητούν ενωμένο μέτωπο

Οι ηγέτες των θεσμικών οργάνων της ΕΕ καταδίκασαν μια τρομοκρατική επίθεση στην κεντρική συναγωγή της Αυστρίας στη Βιέννη, η οποία σκότωσε 4 άτομα και άφησε αρκετούς τραυματίες τη Δευτέρα το βράδυ.

Η επικεφαλής της Επιτροπής, Ursula von der Leyen δήλωσε ότι «συγκλονίζεται και λυπάται» από την «βάναυση» επίθεση στη Βιέννη, ενώ δεσμεύεται για την «πλήρη αλληλεγγύη» της Ευρώπης με την Αυστρία.

«Είμαστε ισχυρότεροι από το μίσος και τον τρόμο», έγραψε ο von der Leyen σε δημοσίευση στο Twitter μετά την επίθεση.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της ΕΕ, Τσαρλς Μισέλ χαρακτήρισε την επίθεση ως «δειλή πράξη που παραβιάζει τη ζωή και τις ανθρώπινες αξίες μας», ενώ την Τρίτη έγραψε σε άλλο tweet ότι «Όλη η Ευρώπη στέκεται ενωμένη στον αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας. Οι επιθέσεις εναντίον των θεμελιωδών αξιών μας δεν θα μας χωρίσουν ποτέ ».

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ντέιβιντ Σάσολι επαναλαμβάνει τις απόψεις του Μισέλ, προσθέτοντας ότι «Σε όλη την ήπειρό μας, είμαστε ενωμένοι ενάντια στη βία και το μίσος».

Παρόμοια ήταν η αντίδραση του επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Josep Borrell, ο οποίος χαρακτήρισε τα «τρομερά νέα» ως «δειλή πράξη βίας και μίσους».

Σκοπιανός, Αλβανικής καταγωγής αλλά πολίτης της Αυστρίας ο δράστης.

Related posts

Το Ισραήλ παίρνει την πλευρά της Ελλάδας σε θαλάσσιες αντιπαραθέσεις με την Τουρκία

Δημήτρης Δημητριάδης

Καταδίκη της φασιστικής επίθεσης στον πρύτανη της ΑΣΣΟΕ με αστερίσκους ****

Δημήτρης Δημητριάδης

Οι ηγέτες της ΕΕ ξεκινούν την πρώτη τους προσωπική σύνοδο κορυφής από τότε που έπληξε η κρίση του κοροναϊού, υπό την πίεση να καταλήξουν σε συμφωνία για τον μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό και ένα ταμείο οικονομικής ανάκαμψης.

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy