Εκδηλώσεις

Οι μπαλαρίνες της Θεσσαλονίκης έκαναν «μάθημα» στις κυλιόμενες σκάλες του εμπορικού κέντρου, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Μπαλέτου

Πάνω από 250 μικροί και μεγάλοι χορευτές της Θεσσαλονίκηςέκαναν «μάθημα μπαλέτου» στις κυλιόμενες σκάλες και στους διαδρόμους του MediterraneanCosmos, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, στα πλαίσια του παγκόσμιου κινήματος #BalletIsForEveryone.

Η ιδέα της εκδήλωσης ήταν να δείξουμε πως το μπαλέτο είναι μια όμορφη και ωφέλιμη δραστηριότητα για όλους, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας.

Το Flashmob

Οι χορευτές μπαλέτου, όλων των ηλικιών και επιπέδου, χόρεψαν μπαλέτο ανάμεσα στον κόσμο, φορώνταςπουέντ, στολές μπαλέτου, ρούχα προπόνησης αλλά και πιο casualρούχα.

Χρησιμοποίησαν τις κυλιόμενες σκάλες του εμπορικού κέντρου αντί για μια ατελείωτη μπάρα και έκαναν «μάθημα μπαλέτου» ανεβοκατεβαίνοντας τις σκάλες.

Τέλος, παιδιά από 6 χρονών, επαγγελματίες χορεύτριες αλλά και ερασιτέχνες όλων των ηλικιών, έλαβαν μέροςσε μια μικρή παράσταση μπαλέτου.

Η Παγκόσμια Ημέρα Μπαλέτου

Η Παγκόσμια Ημέρα Μπαλέτου διεξάγεται κάθε Οκτώβριο, από το 2014: τα μεγαλύτερα μπαλέτα στον κόσμο – TheAustralianBallet, BolshoiBallet, TheRoyalBallet κ.α., προβάλλουν ζωντανά 24-ωρα βίντεο από την καθημερινότητά τους.

Τα τελευταία χρόνια, όμως, το μπαλέτο έντονα μπαίνει ξανά στη μόδα ως ερασιτεχνική ενασχόληση.

Το παγκόσμιο κίνημα #BalletIsForEveryone δηλώνει, με παρόμοιες μαζικές εκδηλώσεις σε πολλές πόλεις του κόσμου, ότι το μπαλέτο είναι και για μία γυναίκα που πραγματοποιεί το όνειρό της, να ανέβει στις πουέντ στα 50 της χρόνια και για ένα αγόρι που ζητάει από το μπαμπά του να τον γράψει σε σχολή χορού (πράγμα ιδιαίτερα ασυνήθιστο στην Ελλάδα).

Το μπαλέτο στην Θεσσαλονίκη

Σε μια σχετικά μικρή πόλη, όπως η Θεσσαλονίκη, χιλιάδες μικροί και μεγάλοι χορευτές ξεκινούν ή ολοκληρώνουν την ημέρα τους σε μια αίθουσα μπαλέτου. Λειτουργούν εκατοντάδες σχολές μπαλέτου και ακόμη πιο πολλά μικρότερα studio.

«Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Μπαλέτου , μέσα απο την διοργάνωση του flashmob, είναι η αφορμή για να προβληθεί στο ευρύ κοινό το πλήθος των ατόμων  που ασχολούνται με την τέχνη του κλασικού χορού,  η οποία απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτου φύλου και ηλικίας. Είμαστε περήφανοι που στην χώρα μας και στην πόλη  της Θεσσαλονίκης  έχουμε  τόσες  πολλές σχολές χορού  και  αξιόλογους χορευτές », – δηλώνει η  Μαρία Αθανασιάδου, Πρόεδρος του Συλλόγου Χορου Βορείου Ελλάδος.

«Σε σύγκριση με την «γενέτειρα του μπαλέτου», τη Ρωσία, το μπαλέτο στην Ελλάδα έχει, ίσως, και περισσότερη εμβέλεια. Αυτό γίνεται επειδή στη Ρωσία παραμένει «ειδική τέχνη για εκλεκτούς και ικανούς», ενώ εδώ το 90% των κοριτσιών θα έχουν ασχοληθεί με το μπαλέτο, έστω και για λίγο! Επίσης, σχεδόν σε κάθε σχολή χορού υπάρχει και τμήμα ενηλικων αρχαρίων μπαλέτου», – δηλώνει η Τατιάνα Γκορόντνιαγια, διαχειρίστρια της εταιρίας C-D-P Group (Pointe.gr).

Related posts

Εορτασμός «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου

Σταύρος Καρυπίδης

Αναβίωση του εθίμου των Αναστενάρηδων στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης

Σταύρος Καρυπίδης

«ΟΔΥΣΣΕΙΑ»: Έρχεται στο NOESIS η πιο συναρπαστική ιστορία του κόσμου!

Σταύρος Καρυπίδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy