Βόρεια Ελλάδα Θεσσαλονίκη

Ολικό lockdown στη Θεσσαλονίκη, ή ακόμα και στην ευρύτερη βόρεια Ελλάδα, ζήτησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

«Στη Θεσσαλονίκη πρέπει να πάμε σε μέτρα Μαρτίου χθες» σχολίασε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, σχετικά με την αναγκαία, κατά τον ίδιο, περαιτέρω αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων.

«Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο δυσκολότερο σημείο. Mετά τη 13η μέρα περιοριστικών μέτρων δεν έχουμε δει ούτε σταθεροποίηση, πόσο μάλλον αποκλιμάκωση του αριθμού των κρουσμάτων (…) Κούραση βλέπουμε στο ρυθμό της εξάπλωσης, όχι σταθεροποίηση στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα».

Καταφέρθηκε χωρίς να κατονομάσει εναντίον κληρικών που στο μεσοδιάστημα δεν τηρούσαν την δέουσα στάση απέναντι στην πανδημία ενώ προειδοποίησε ότι το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό είναι 3,5 με 4 φορές πιο εκτεθειμένο από τους πολίτες. Έκανε έκκληση στους επαγγελματίες υγείας να τηρούν τα πρωτόκολλα με «διπλάσια αυστηρότητα» και να είναι ιδιαίτερα προσεχτική στα διαλείμματα, εκεί που «βγαίνει η μάσκα και πίνουν καφέ».

Απευθυνόμενος δε στους εργοδότες που παρανομούν και ζητούν από εργαζόμενους που πρέπει να μείνουν σπίτι να πάνε στην εργασία τους, τόνισε πως οι ΜΕΘ είναι γεμάτες όχι μόνο από ηλικιωμένους αλλά και από ανθρώπους στην τέταρτη ή πέμπτη δεκαετία της ζωής τους. «Πολλοί από αυτούς είναι εργοδότες», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: www.lifo.gr

Related posts

Στερεά Ελλάδα καλεί…Θεσσαλονίκη για τον τουρισμό

Σταύρος Καρυπίδης

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ένταξη ατόμων με αναπηρία στην στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ DOWN ΕΛΛΑΔΟΣ

Δημήτρης Δημητριάδης

Σήμερα το πρωί η πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση της επιτροπής παρατηρητηρίου για την Δημοκρατία στα Βαλκάνια, τη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Μεσόγειο

Σταύρος Καρυπίδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy