Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκη

Ο Δήμος Δέλτα ενημερώνει τους πολίτες για τις έξυπνες ενεργειακές συμβουλές της ΡΑΕ

Ο Δήμος Δέλτα ενημερώθηκε για την δράση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και για τη συμμετοχή της στο ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα STEP-IN για την αντιμετώπιση της ενεργειακής ένδειας που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Horizon 2020» της ΕΕ.

Η ΡΑΕ σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και τον Δήμο Μετσόβου συμμετέχουν από ελληνικής πλευράς στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα που μεταξύ άλλων, αναπτύσσει μια καινοτόμο σφαιρική μεθοδολογία για την αποτελεσματική ανάλυση και την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας, παρέχει συμβουλές για διαθέσιμα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών σε ό,τι αφορά στη θερμική άνεση, την εξοικονόμηση ενεργειακών εξόδων κτλ.

Πρόσφατα εκδόθηκε και ένας οδηγός που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

• μέτρα για την ενεργειακή αναβάθμιση και τη θωράκιση των κατοικιών,

• τρόπους μείωσης του κόστους θέρμανσης,

• απλές συμβουλές που απαιτούν αποκλειστικά και μόνο αλλαγή κάποιων κακών

συνηθειών χωρίς να επηρεάζουν τις συνθήκες άνεσης,

• επιδοτούμενες δράσεις ενεργειακής αναβάθμισης.

Ο Δήμος Δέλτα αναλογιζόμενος την ανάγκη για προστασία του Περιβάλλοντος για εξοικονόμηση ενέργειας και για οικονομία στον οικογενειακό προϋπολογισμό παρουσιάζει τον συγκεκριμένο οδηγό που θα βοηθήσει όλους τους δημότες να μειώσουν την κατανάλωση θερμικής και ηλεκτρικής ενέργειας, να εξοικονομήσουν χρήματα, να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους και να προστατεύουν το περιβάλλον.

Αναλυτικά ο οδηγός : https://www.step-in-project.eu/wp-content/uploads/STEP-IN_Energy-Savings-Tips-Booklet-Greek.pdf

Related posts

Δωρεάν κλινικός έλεγχος μαστού στο Δημαρχείο Λαγκαδά.

Δημήτρης Δημητριάδης

Προκήρυξη ηλεκτρονικού διεθνή ανοιχτού δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού για την προμήθεια και τοποθέτηση νέου εξοπλισμού για την αναδιαμόρφωση οκτώ (8) υφιστάμενων παιδικών χαρών του Δήμου Λαγκαδά

Δημήτρης Δημητριάδης

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, πρόκειται να υλοποιήσει επιδοτούμενα προγράμματα ΛΑΕΚ 1-49 του ΟΑΕΔ, για εργαζόμενους επιχειρήσεων που απασχολούν 1-49 άτομα.

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy