Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκη

Ο Δήμος Καλαμαριάς ευαισθητοποιεί τους πολίτες για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Ο Δήμος Καλαμαριάς στο πλαίσιο της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών όπως έχει οριστεί από τον ΟΗΕ η 25η Νοεμβρίου, φωτίζει το Δημαρχείο, με στόχο να αναδείξει το σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση και στέλνει μήνυμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας για το φαινόμενο της έμφυλης βίας που συνιστά παραβίαση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πρόκειται για μια δράση ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης που πραγματοποιείται φέτος εν μέσω αντίξοων συνθηκών και περιοριστικών μέτρων που επιβάλλει η πανδημία. Το κτίριο του Δημαρχιακού Μεγάρου Καλαμαριάς φωταγωγημένο σε πορτοκαλί χρώμα, συμβολίζει ένα μέλλον πιο φωτεινό και αισιόδοξο και απαλλαγμένο από την έμφυλη βία.
Η δράση αυτή που εντάσσεται στο πλαίσιο των λεγόμενων Orange days στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών σε θέματα που αφορούν στην άσκηση και εκδήλωση βίας κατά των γυναικών, όλων των ηλικιών σε όλον τον κόσμο.

Κάθε χρόνο η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Δημόσια Υγείας, Αλληλεγγύης και Ισότητας των Δύο Φύλων, οργανώνει σειρά εκδηλώσεων και δράσεων για να καταδικάσει την κακοποίηση των γυναικών και να τις στηρίξει σε κάθε τομέα που προσδιορίζουν την προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική τους ανέλιξη.

Σε μήνυμά της η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ευλαμπία Ντόντη-Μπανιώρα τονίζει: «Τιμούμε φέτος την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, όχι ως μια ακόμη επέτειο, αλλά ως μια «κραυγή» αναγκαιότητας για την εξάλειψή της. Η ψυχολογική, σεξουαλική, σωματική ή λεκτική βία κατά των γυναικών, αποτελεί ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα που δεν περιορίζεται σε σύνορα, κοινωνικούς, οικονομικούς ή πολιτισμικούς περιορισμούς, αλλά μας αφορά όλους και όλες. Στις δύσκολες ημέρες του περιορισμού που διανύουμε καμία γυναίκα ή παιδί δεν πρέπει να μένουν αβοήθητοι απέναντι σε κάθε είδους βία. Όλοι μας, οφείλουμε να είμαστε ευαισθητοποιημένοι και να μην κλείνουμε τα αυτιά και τα μάτια μας στις καταστάσεις βίας που αντιλαμβανόμαστε γύρω μας».

Related posts

Τέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων αγροτών για το θέμα των δασικών χαρτών

Σταύρος Καρυπίδης

Πρόγραμμα εκπαιδευτικής τηλεόρασης και 12 ερωτήσεις – απαντήσεις για Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Δημήτρης Δημητριάδης

Eγκάρδια συνομιλία του προέδρου του ΕΚΘ Χάρη Κυπριανίδη με τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών Σίμο Δανιηλίδη

Στεφανία Ασπρίδου

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy