Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκη

Ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη και η τοπική κοινωνία τίμησαν τους εκτελεσθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 26 Ιουλίου του 1944.

Τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση στο Ασβεστοχώρι για τους εκτελεσθέντες το 1944 από τους ναζί – Ζωντανή η μνήμη των αθώων θυμάτων

Με επισημότητα αποδόθηκε στο Ασβεστοχώρι από τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη και την τοπική κοινωνία ο απαιτούμενος φόρος τιμής στους εκτελεσθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 26 Ιουλίου του 1944.

Σε μια εκδήλωση που λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών και των μέτρων που επιβάλλει η αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19 ήταν ελαφρώς διαφοροποιημένη, με λιγότερους προσκεκλημένους, η επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των ψυχών των εκτελεσθέντων πραγματοποιήθηκε στο Μνημείο των Θυμάτων, στη συνέχεια διαβάστηκε το προσκλητήριο νεκρών και πραγματοποιήθηκε η κατάθεση των στεφανιών, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

«Εβδομήντα έξι χρόνια έχουν περάσει, αλλά η μνήμη μας αντί να εξασθενεί, δυναμώνει. Αυτό είναι το μήνυμα του δημάρχου μας Ιγνάτιου Καϊτεζίδη που σήμερα μεταφέρω εδώ», σημείωσε στον χαιρετισμό του ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Χορτιάτη Ιωάννης Ντίτσιος ο οποίος εκπροσώπησε τον δήμαρχο Πυλαίας-Χορτιάτη. Έκανε λόγο για «μια επέτειο κατά την οποία ο τόπος μας πλήρωσε πολύ βαρύ φόρο αίματος στον βωμό της θλίψης, του πόνου, της φρίκης και του εφιάλτη της ναζιστικής κατοχής», ενώ ζήτησε από την πολιτεία η ιστορία του Ασβεστοχωρίου και του Χορτιάτη να μπει στα σχολικά βιβλία της ιστορίας και από τη νέα γενιά να μην ξεχάσει.

Στην τελετή παρέστησαν μέλη του δημοτικού συμβουλίου Πυλαίας– Χορτιάτη, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων, συγγενών θυμάτων και πολιτών. Στεφάνια κατέθεσαν οι βουλευτές Δημήτρης Βαρτζόπουλος και Σωκράτης Φάμελλος καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Related posts

Ευρωπαϊκή βράβευση για την ομάδα “Digital & Green Waves” της 2ης Επαγγελματικής Σχολής (ΕΠΑΣ) Μαθητείας Θεσσαλονίκης ΟΑΕΔ

Δημήτρης Δημητριάδης

Ανοίγει το υπερσύγχρονο πολυλειτουργικό κέντρο – θέατρο στο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου

Δημήτρης Δημητριάδης

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου – Ξεκινούν τα Προγράμματα Άθλησης Ενηλίκων

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy