Πολιτισμός

Ο δημιουργός της πιο γνωστής τριλογίας ταινιών Western, Έννιο Μορικόνε, πέθανε σήμερα σε ηλικία 92 ετών. Addio a Ennio Morricon στα Ιταλικά από ολόκληρο τον κόσμο.

Στα 92 του χρόνια, πέθανε ο Έννιο Μορικόνε, ο σπουδαίος μουσικός και συνθέτης, συγγραφέας των πιο όμορφων soundtrack του ιταλικού και του παγκόσμιου κινηματογράφου με πιο γνωστή την τριλογία – For a Fistful of Dollars (Μια χούφτα δολάρια), For a Few Dollars More (Για λίγα δολάρια περισσότερα), The Good, the Bad and the Ugly (ο καλός, ο κακός και ο άσχημος) με πρωταγωνιστή τον Κλίντ Ίσγουντ.

Έγραψε μουσική για πολλές ταινίες, μεταξύ αυτών για το Chi Mai, Once Upon a Time in America, μέχρι μουσική για έργα που απέσπασαν OSCAR, όπως τα Days of Heaven, The Mission, Οι Αδιάφθοροι, Cinema Paradiso και Bugsy. Τα τελευταία χρόνια συνέθεσε την μουσική των γνωστών ταινιών Kill Bill (2003), Death Proof (2007), Άδοξοι Μπάσταρδοι (2009) και Django – Ο Τιμωρός (2012).

Μια πρωτοποριακή τεχνική, υλοποιήθηκε με τον κύριο σκηνοθέτη των ταινιών Western, η τριλογία του δολαρίου, Sergio Leone, όπου η μουσική γράφτηκε πριν από τις ταινίες, κάτι που ήταν ασυνήθιστο. Οι ταινίες του Λεόνε φτιάχτηκαν έτσι γιατί ήθελε η μουσική να είναι ένα σημαντικό κομμάτι αυτής, ουσιαστικά οι σκηνές γυρίστηκαν πάνω στην μουσική σύμφωνα με τον Morricone, αυτό εξηγεί γιατί οι ταινίες είναι τόσο αργές.
Βραβεύτηκε το 2007 με τιμητικό OSCAR για την προσφορά του στην μουσική.

Related posts

Η Θεσσαλονίκη κερδίζει τις εντυπώσεις …στον γύρο της Ελλάδας για τους Ιταλούς!

Δημήτρης Δημητριάδης

Η Μακεδονία τιμά στην Βέροια τον Μίκη Θεοδωράκη με το έργο του Μάκη Βαρλάμη

Δημήτρης Δημητριάδης

Δωρεάν ξεναγήσεις από διπλωματούχος ξεναγούς στα αξιοθέατα και τα μνημεία της Θεσσαλονίκης

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy