Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκη ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Ο Σχολικός Μαραθώνιος «Followgreen» ξεκινά! – Οι μαθητές κάνουν την ανακύκλωση «παιχνίδι», στέλνοντας μήνυμα οικολογίας

Ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, με αφορμή την έναρξη των δια ζώσης μαθημάτων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ενεργοποιεί τον Σχολικό Μαραθώνιο «Followgreen» για το έτος 2020-2021.
Ο Μαραθώνιος συνεχίζεται για 3η σχολική χρονιά στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της δημοτικής πλατφόρμας ανακύκλωσης followgreen.gr/pilea-hortiatis, σύμφωνα πάντα με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προστασίας.
Η σχολική δράση υλοποιείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και υποστηρίζεται από τον ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), την ΑΦΗΣ Α.Ε. και το πρόγραμμα ανακύκλωσης αλουμινίου «Κάθε Κουτί Μετράει».
Φέτος, οι μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών, καλούνται να ανακυκλώσουν κάνοντας διαλογή στην πηγή (4) υλικών χαρτί, αλουμίνιο (μόνο για δημοτικά), πλαστικό και μπαταρίες στους ειδικούς χάρτινους κάδους followgreen, που είναι τοποθετημένοι σε όλα τα σχολεία.
Λίγα λόγια για τη διαδικασία διαγωνισμού
Όταν γεμίσουν οι κάδοι, τα υλικά ζυγίζονται από τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Περιβάλλοντος και το σχολείο λαμβάνει πόντους επιβράβευσης ανά κιλό και ανά υλικό. Oι επιδόσεις κάθε σχολικής μονάδας καταγράφονται ηλεκτρονικά, στη σελίδα «ΣΧΟΛΕΙΑ» με link followgreen.gr/pilea-hortiatis/contest, όπου είναι προσβάσιμη σε όλους.
Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα, για τα μέλη της δημοτικής πλατφόρμας, να δωρίσουν πόντους στα συμμετέχοντα σχολεία, ως ενίσχυση της προσπάθειας των μαθητών, αφού πρώτα κάνουν την εγγραφή τους στην πλατφόρμα.
Στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα βραβευθούν όλα τα σχολεία σε εκδήλωση που θα διοργανώσει ο Δήμος, ενώ τα πρώτα θα λάβουν χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες.
Υπενθυμίζουμε, πως στον Σχολικό Μαραθώνιο 2019-2020, τα αποτέλεσμα των σχολείων που συμμετείχαν ήταν ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά, καθώς συλλέχθηκαν 11.000 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών από 4.730 μαθητές, σε διάστημα 4 μηνών.
Ευελπιστούμε και φέτος οι μαθητές να δείξουν τον ίδιο ζήλο για ανακύκλωση, όπως και τις προηγούμενες χρονιές και να επεκταθεί η δράση στα γυμνάσια και λύκεια, με την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμβολή σας.

Δείτε το video της έναρξης του σχολικού διαγωνισμού εδώ: https://youtu.be/936HrxobUBw

Related posts

Εγκαινιάσθηκε το νέο κτίριο της Περιφέρειας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Απ. Τζιτζικώστα

Σταύρος Καρυπίδης

Ο Κ. Ζέρβας από το «Thessaloniki Helexpo Forum»: «Λιγότερες εξαγγελίες – μεγαλύτερες ταχύτητες στα έργα»

Δημήτρης Δημητριάδης

Συνάντηση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy