ΔΙΕΘΝΗ

Παραιτήθηκε ο γαμπρός του Ερντογάν – Υπουργός των Οικονομικών

Την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Τουρκίας ανακοίνωσε ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ με ανάρτησή του στο instagram, αναστατώνοντας τον πολιτικό κόσμο της χώρας. Ο υπουργός και γαμπρός του προέδρου Ερντογάν επικαλέστηκε λόγους υγείας, ενώ την παραίτηση επιβεβαίωσε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών. «Αποφάσισα ότι δεν μπορώ να συνεχίσω ως υπουργός, όπως ήμουν για σχεδόν πέντε χρόνια, λόγω προβλημάτων υγείας», αναφέρεται στη δήλωση.

Η παραίτηση του Αλμπαϊράκ αποτελεί τη δεύτερη έκπληξη για την Τουρκία αυτές τις μέρες, καθώς ανακοινώθηκε μετά την αποπομπή του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας χθες (7/11) από τον Ερντογάν.

Ο 42χρονος Αλμπαϊράκ έγινε υπουργός Οικονομικών πριν από δύο χρόνια, μετά την επανεκλογή του Ερντογάν το 2018 με σαρωτικές νέες εκτελεστικές εξουσίες, και αφού είχε διατελέσει υπουργός Ενέργειας από το 2015. Στη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών, η οικονομία της Τουρκίας επλήγη από δύο ισχυρά χτυπήματα: Διψήφιο πληθωρισμό και υψηλή ανεργία.

Related posts

Έκτακτο – Συνελήφθη ύποπτος μετά από επίθεση με μαχαίρι έξω από το πρώην γραφείο του του περιοδικού Charlie Hebdo στο Παρίσι

Δημήτρης Δημητριάδης

θετικός στον Covid – 19 ο Πρόεδρος των ΗΠΑ …… κατέρρευσαν χρηματιστήρια, πετρέλαιο … ενώ ενισχύθηκε ελαφρά ο χρυσός!

Δημήτρης Δημητριάδης

Σύνοδος κορυφής Ε.Ε. Ευχαριστημένη η Ελληνική και Κυπριακή πλευρά, γκρίνια απο τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τον διπλωματικό μαραθώνιο.

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy