Ελλάδα

Παρασκευόπουλος – πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης – Η αναστολή της παραγραφής σε εγκλήματα κατά ανηλίκων πρέπει να μεταρρυθμιστεί” παραδέχεται

Έστω και σήμερα μετά τα συγκλονιστικά γεγονότα που εξελίσσονται στο χώρο της Τέχνης, αλλά και σε πολλούς άλλους χώρους, ο πρώην υπουργός δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος παραδέχθηκε ένα από τα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τον Ποινικό Κώδικα, που βοηθάει ορισμένους από τους βιαστές ανηλίκων να τη γλιτώνουν τελικά.

«Η αναστολή της παραγραφής σε εγκλήματα κατά ανηλίκων, π.χ., όντως πρέπει να μεταρρυθμιστεί», γράφει σε άρθρο του στην Αυγή ο Παρασκευόπουλος, που κατά τα άλλα υπερασπίζεται τις αλλαγές που έγιναν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Να σημειωθεί ότι την εποχή που ψηφιζόταν ο περίφημος νόμος Παρασκευόπουλου, που μετέτρεπε πολλά κακουργήματα σε πλημμελήματα, είχαν υπάρξει πολλές αντιδράσεις απο γυναικείες οργανώσεις για την μετατροπή του βιασμού απο κακούργημα σε πλημμέλημα, αναγκάζοντας την τότε κυβέρνηση να τροποποιήσει το συγκεκριμένο άρθρο, αφήνοντας όμως πολλά άλλα, δίνοντας το δικαίωμα σε εγκληματίες να απολύονται απο τις φυλακές μετά απο ένα μικρό χρονικό διάστημα.

Aπό το βήμα της Βουλής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι θα αλλάξει ο Ποινικός Κώδικας και θα γίνουν πιο αυστηρές οι ποινές για τα αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας. «Σε ό,τι δε αφορά τους ανήλικους», όπως είπε, «η παραγραφή αναστέλλεται μέχρι την ενηλικίωση του θύματος, με νέα ηλικιακά όρια».

Related posts

Η Ελληνική λύση στηρίζει τους μακροχρόνια άνεργους και θεωρεί απαράδεκτο τον αποκλεισμό χιλιάδων ανέργων απο το μικρό βοήθημα που θα τους βοηθήσει να περάσουν τα Χριστούγεννα.

Δημήτρης Δημητριάδης

Μακάριος Λαζαρίδης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντιπολίτευση της μάσκας και του παγουριού»

Δημήτρης Δημητριάδης

Η 5η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θεατρικών Σχημάτων «ΘΥΜΕΛΗ» με εισιτήριο… τρόφιμα

admin

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy