ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΔΑ

Προστασία από τον ήλιο…χωρίς αντηλιακό;

Τώρα το καλοκαίρι είναι η ώρα να απολαύσουμε τον ήλιο και την θάλασσα.Προφυλασσόμαστε όμως με τον σωστό τρόπο;
Τα τελευταία χρόνια ακούμε και διαβάζουμε παντού, ότι ο ήλιος είναι εχθρός μας και όχι φίλος μας.Τα αντηλιακά είναι ο σύμμαχος όλων μας και η συχνή ανανέωση τους στο πρόσωπο και στο σώμα είναι απαραίτητη.

Παρακάτω σας δίνω 4+1 εναλλακτικά tips για για την προστασία του δέρματος σας παράλληλα με το αντηλιακό.

Μπλούζες με μακρυά μανίκια και παντελόνια προσφέρουν προστασία, ειδικά όταν τα υφάσματα είναι στενά και σκούρα (ειδική τεχνολογία υφασμάτων). Εάν το δέρμα σας δεν το βλέπουν τις ακτίνες του ήλιου δεν μπορούν και να το καταστρέψουν. Υπάρχουν επίσης ελαφριά ρούχα που είναι ανθεκτικά στην υπεριώδη ακτινοβολία, ώστε να μπορείτε να παραμείνετε δροσεροί και προστατευμένοι.
Τα μεγάλα και πλατιά καπέλα σκιάζουν το πρόσωπο, το λαιμό,ακόμα και το στήθος που είναι οι πιο κοινές περιοχές που βλέπει ο ήλιος. Ωστόσο, αποφύγετε τα καπέλα από ψάθα ή αυτά με με μεγάλες τρύπες, καθώς δεν παρέχουν την βέλτιστη προστασία.
Προσέξτε επίσης τις ώρες ηλιοφάνειας. Εάν δεν βγείτε από τις 10 π.μ. έως τις 3 μ.μ., μειώνετε σημαντικά τον κίνδυνο ηλιακού εγκαύματος. Όταν είναι δυνατόν, αποφύγετε να έρθετε σε άμεση επαφή με τον ήλιο, ειδικά όταν το δέρμα σας δεν προστατεύεται.

Οποιοσδήποτε οφθαλμίατρος θα σας πει ότι τα μάτια σας χρειάζονται προστασία από τον ήλιο όπως το δέρμα σας. Ένα ποιοτικό ζευγάρι γυαλιά ηλίου θα προστατεύσει τα μάτια σας.
Το ιδανικό ζευγάρι γυαλιών ηλίου πρέπει να εμποδίζει το 99-100% των ακτίνων UVA και UVB, σύμφωνα με την American Cancer Society.
Συνδυάστε τα γυαλιά ηλίου σας με μια καλή αντηλιακή κρέμα προσώπου με υψηλό SPF για να προστατεύσετε ολόκληρο το πρόσωπό σας.

Ενώ απολαμβάνετε την θάλασσα, σταθείτε ή καθίστε σε σκιασμένες περιοχές. Τέντες και ομπρέλες μπορούν να κάνουν την διαφορά.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα solarium είναι εξίσου επιβλαβείς (αν όχι περισσότερο) με τις ακτίνες του ήλιου. Προσπαθήστε να προφυλαχθείτε από την ακτινοβολία και την πολύωρη έκθεση στον ήλιο χρησιμοποιώντας κρέμες με χρώμα,οι οποίες στο εμπόριο κυκλοφορούν σε διάφορες μορφές.

Το τελευταίο tip που έτυχε να διαβάσω πρόσφατα αναφερόταν σε σκευάσματα που επιτρέπουν στις εταιρείες ενδυμάτων να δημιουργήσουν ρούχα ανθεκτικά στο SPF και στην υπεριώδη ακτινοβολία. Τα εν λόγω προϊόντα είναι UV-απωθητικά, που λειτουργούν σαν απορρυπαντικό δημιουργόντας ένα film στο ύφασμα καθώς πλένεται.
Χρησιμοποιώντας μικροσκοπικούς κρυστάλλους, αυτά τα προϊόντα εμποδίζουν τις ακτίνες UV να διεισδύσουν στο ύφασμα. Μετά όλα αυτά, είναι συνετό να ελέγχουμε την αποτελεσματικότητα τέτοιων προϊόντων.

Related posts

Απλά tricks στο ντύσιμο για να δείχνεις 10 χρόνια νεότερη

Στεφανία Ασπρίδου

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy