ΔΙΕΘΝΗ

Πρωθυπουργός Πακιστάν. «Φορέστε μαντίλα για μην σας βιάζουν». Αντιδράσεις από γυναικείες οργανώσεις και ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Οργή έχουν προκαλέσει στο Πακιστάν οι μεσαιωνικές δηλώσεις του πρωθυπουργού της χώρας Ιμράν Χαν, ο οποίος τόνισε ότι οι γυναίκες πρέπει να φορούν μαντίλα για να μην προκαλούν τους βιαστές. Άμεση ήταν η αντίδραση γυναικείων οργανώσεων και ακτιβιστών ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγορώντας τον πρωθυπουργό της χώρας ότι έχει πλήρη άγνοια για το θέμα Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Ιμράν Χαν, απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Οξφόρδη, τόνισε ότι η αύξηση των περιστατικών βιασμών δείχνει τις «συνέπειες σε μία κοινωνία όπου η χυδαιότητα αυξάνεται». Κάλεσε επίσης γυναίκες να σκεπάζουν το σώμα τους, να φορούν μαντίλα, έτσι ώστε να μην δελεάζουν τους άνδρες.

«Η χυδαιότητα σε συνδυασμό με την ασέβεια καταστρέφουν κοινωνίες και οικογένειες. Ποια είναι η όλη σημασία του μαντίλας; Είναι για να μην υπάρχει πειρασμός στην κοινωνία», πρόσθεσε. Στη διάρκεια της συνέντευξης, ο Χαν κατηγόρησε επίσης το Χόλιγουντ αλλά και το Μπόλιγουντ ότι προωθούν τη βλασφημία και της χυδαιότητα συμβάλλοντας στο βιασμό, στα υψηλά ποσοστά διαζυγίου και στη διάλυση των οικογενειών. Γυναικείες οργανώσεις και και ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξέφρασαν την έντονη αντίδραση τους επισημαίνοντας ότι τέτοιες παρατηρήσεις διατυπώνονται από μισογύνηδες και δικαιώνουν τους βιαστές. Η ανεξάρτητη Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πακιστάν χαρακτήρισε τα σχόλια του Χαν απαράδεκτα και τρομακτικά. «Όχι μόνο δείχνει ότι έχει μια εντυπωσιακή άγνοια για το πού, γιατί και πώς γίνεται ο βιασμός, αλλά επίσης κατηγορεί όσες γυναίκες επιβιώνουν από βιασμό», αναφέρει σε δήλωσή της, η πρόεδρος της επιτροπής Χίνα Τζιλάνι….

Πηγή: Μηχανή του χρόνου

Related posts

Η Γαλλία θα «διαλύσει» την τουρκική υπερεθνικιστική ομάδα Γκρίζοι Λύκοι που συνδέονται με πολιτικούς συμμάχους του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Δημήτρης Δημητριάδης

Συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου: Δεν τους άρεσε τους Τούρκους.

Δημήτρης Δημητριάδης

Η εδαφική διαμάχη μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν, ξέσπασε πάλι με τις βαρύτερες συγκρούσεις εδώ και χρόνια.

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy