Θεσσαλονίκη

Πρόγραμμα My KEP live

Ένταξη του ΚΕΠ Ελευθερίου Κορδελιού στο πρόγραμμα My Kep live – Εξυπηρέτηση πολιτών με βιντεοκλήση.

Τη διεκπεραίωση αιτημάτων από τα ΚΕΠ μέσω βιντεοκλήσης εξασφαλίζει για τους πολίτες ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, όντας ένας από τους 34 δήμους της χώρας που έχει επιλεγεί και συμμετέχει στην Α΄ φάση του πιλοτικού προγράμματος “mykeplive” του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Θέτοντας την εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση των πολιτών σε πρώτο πλάνο, ο Δήμος στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης ενσωματώνει νέες πρωτοποριακές ψηφιακές υπηρεσίες, απλουστεύοντας τις διαδικασίες για την έκδοση μιας σειράς πιστοποιητικών και εγγράφων που άπτονται της αρμοδιότητας των ΟΤΑ και διεκπεραιώνονται από τα ΚΕΠ.

Σε πρώτη φάση η καινοτόμος αυτή υπηρεσία θα παρέχεται από το ΚΕΠ 231 Ελευθερίου Κορδελιού, μέσω της ενιαίας ηλεκτρονικής πύλης του Δημοσίου Gov.gr στην ηλεκτρονική διεύθυνση mykeplive.gov.gr.

Με τη νέα υπηρεσία ζωντανής επικοινωνίας και τηλεδιάσκεψης με εκπρόσωπο των ΚΕΠ, οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλουν τα αιτήματά τους μέσω βιντεοκλήσης, χωρίς να απαιτείται η προσέλευσή τους στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών. Κλείνοντας ένα “ψηφιακό ραντεβού” μέσω της ψηφιακής πύλης mykeplive, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν βιντεοκλήση με υπάλληλο του ΚΕΠ την ημέρα και ώρα που αυτοί επιθυμούν και να υποβάλουν το αίτημα τους. Στη συνέχεια το τελικό έγγραφο θα αποστέλλεται στον εξυπηρετούμενο με τον τρόπο που αυτός επιθυμεί (π.χ. email, θυρίδα, ΕΛΤΑ.).

Εν όψει της έναρξης λειτουργίας του “mykeplive”, οι υπάλληλοι του ΚΕΠ 231 Ελευθερίου Κορδελιού, εκπαιδεύτηκαν και καταρτίστηκαν διεξοδικά για τη νέα ψηφιακή υπηρεσία που θα παρέχεται σε λίγες ημέρες από το Δήμο μας, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής ημερίδας η οποία πραγματοποιήθηκε στις 9 και 10 Ιουλίου με τηλεδιάσκεψη. Τις εργασίες της τηλεκπαίδευσης παρακολούθησε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και ΚΕΠ Φωτεινή Δεβετζή Πεσματζόγλου, η οποία είχε την ευκαιρία να απευθύνει ένα σύντομο χαιρετισμό για τη συμμετοχή του Δήμου μας στην πρωτοπόρο ψηφιακή πύλη του Υπουργείου.

Related posts

Νέα εξόρμηση ενημέρωσης για σύνδεση με το φυσικό αέριο σε κοινότητες του δήμου Θέρμης

Δημήτρης Δημητριάδης

Σε καραντίνα το «Blue Star Mykonos» που έφυγε από Καβάλα – Μέλος πληρώματος παρουσίασε ύποπτα συμπτώματα

Σταύρος Καρυπίδης

Δήμος Παύλου Μελά – Διεύρυνση ωφελούμενων παιδιών στους παιδικούς σταθμούς – Αιτήσεις από 8 Σεπτεμβρίου

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy