ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ

Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου: Η συμπεριφορά της Τουρκίας θα αξιολογηθεί από την ΕΕ πριν από το τέλος του έτους

Ο Charles Michel μίλησε για την κατάσταση με την πανδημία COVID-19, όταν το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο, αλλά και για τις τουρκικές προκλήσεις και την πιθανή αντίδραση της ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αξιολογήσει τη συμπεριφορά της Τουρκίας πριν από το τέλος του έτους, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel στο ραδιόφωνο RTL .

Ο Μισέλ χαρακτήρισε τα σχόλια του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εναντίον του Γάλλου ομολόγου του ως «απαράδεκτα».

Για αυτόν τον λόγο – είπε – απάντησε αμέσως, αναφερόμενος στην ανάρτησή του στο Twitter από την Κυριακή, όπου έγραψε:

Αντί για θετική ατζέντα, η Τουρκία επιλέγει προκλήσεις, μονομερείς δράσεις στη Μεσόγειο και τώρα προσβάλλει. Είναι απαράδεκτο.

Παρόλες τις προκλήσεις της Τουρκίας, ο μεγάλος συνέταιρος της και υποστηρικτής της, η Γερμανία της Μέρκελ συνεχίζει να σταματά οποιαδήποτε αντίδραση της Ε.Ε. Αν και ακόμη και η Γερμανική πολιτική, ο Τύπος καταφέρονται εναντίον του Ερντογάν και των επικίνδυνων θέσεων και απειλών που εκτοξεύει συνέχεια, η Μέρκελ τον προστατεύει με ύποπτο τρόπο. Πέρα απο τα όποια οικονομικά συμφέροντα, όλοι καταλαβαίνουν ότι υπάρχει κάποιο όριο. Και αυτό το όριο δεν φαίνετε να ενοχλεί την Καγκελάριο.

Η Τουρκία μια χώρα με δικτατορικό καθεστώς σχεδόν, με τις αποφάσεις του προέδρου να μην δέχονται αμφισβήτηση, με προσπάθεια να καπηλευτεί την Θρησκεία του Ισλάμ, με συλλήψεις και καταδίκες χιλιάδων πολιτών, δεν ενοχλεί την Γερμανία. Προφανώς όλοι καταλαβαίνουν ότι οι Γερμανοί λατρεύουν το χρήμα που κερδίζουν απο την κατάντια κυριολεκτικά του Τουρκικού λαού, αλλά αυτό δεν τους απασχολεί. Όταν κινδυνεύουν τα συμφέροντα τους κλείνουν τα μάτια. Απλά τώρα ζορίζονται πιο πολύ καθώς το θέμα των απειλών κατά της ίδιας της Ευρώπης, της κουλτούρας της της ίδιας της ελευθερίας της έκφρασης ξεπέρασε κάθε όριο.

Related posts

Το Βερολίνο επιβεβαιώνει δεσμούς Ερντογάν με ισλαμιστές

Δημήτρης Δημητριάδης

Καμιά αυταπάτη. Ο Ερντογάν δεν εγκατέλειψε το σχέδιό του να στραγγαλίσει το Καστελόριζο ακόμη και με ναυτικό αποκλεισμό

Δημήτρης Δημητριάδης

Ευρωπόλ: Η διαδικτυακή κακοποίηση παιδιών αυξήθηκε κατά τη διάρκεια πανδημίας COVID

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy