Βόρεια Ελλάδα Περιφερειακά Νέα ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πρόκληση του 21ου αιώνα η μετατροπή των πόλεων σε έξυπνες πόλεις

“Πρόκληση του 21ου αιώνα που αφορά σε σημαντικό βαθμό την Τοπική Αυτοδιοίκηση και κατ’ επέκταση όλους τους ενεργούς πολίτες” χαρακτήρισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, την μετεξέλιξη των πόλεων σε “έξυπνες πόλεις”, χαιρετίζοντας τις διαδικτυακές εργασίες του 15ου συνεδρίου Καινοτομίας και Ανάπτυξης με θέμα “οι smart cities ήρθαν, τι γνωρίζουμε όμως για αυτές;”.

Σύμφωνα με τον κ. Καράογλου η “έξυπνη πόλη” δεν είναι μια τεχνολογική έννοια ούτε μια στατική ιδέα, αλλά η διαδραστική διοίκηση μιας πόλης που παρέχει καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες και μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις της εποχής.

Όπως τόνισε: “Ιδίως τώρα που οι κοινωνίες μετασχηματίζονται γρήγορα χάρη στην τεχνολογική ανάπτυξη, η Πολιτεία και τη Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλουν να ακολουθούν τις νέες τάσεις αυτοματοποιώντας διαδικασίες και εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο”. Ως παράδειγμα έφερε τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ελληνικού Δημοσίου, ο οποίος υλοποιείται με ταχείς ρυθμούς από την Κυβέρνηση, γεγονός που μειώνει τη γραφειοκρατία σε σημαντικό βαθμό βάζοντας τέλος σε χρονοβόρες διαδικασίες που μας ταλαιπωρούσαν τις προηγούμενες δεκαετίες.

Επίσης, ο κ. Καράογλου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη σημασία της αλληλεπίδρασης Πολιτείας-πολίτη, επισημαίνοντας ότι οι “έξυπνες πόλεις” συνεπάγονται ενημερωμένους και ενεργούς πολίτες που συμμετέχουν και συνεργάζονται με τους Δήμους, τις Περιφέρειας και το Κράτος για τα μικρά και μεγάλα ζητήματα που τους αφορούν. “Αυτή η αμεσότητα είναι σημαντική”, συνέχισε”, “διότι βελτιώνει την ποιότητα της υπηρεσίας, θέτοντας τα θεμέλια για την πραγματική αστική ανάπτυξη. Γιατί η ποιοτική αναβάθμιση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης είναι προϋπόθεση για τη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος στο οποίο οι πολίτες επιλέγουν τις μεθόδους διάδρασης με τις κρατικές υπηρεσίες”.

Related posts

Θ.ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: “οι βορειοελλαδίτες είμαστε ευγνώμονες στον ΝΙΚΟΛΑΟ ΜΑΡΤΗ”

Δημήτρης Δημητριάδης

Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ: “είμαστε σταθερά προσηλωμένοι στη διαφύλαξη της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εδαφικής μας ακεραιότητας”

Δημήτρης Δημητριάδης

Πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy