ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πόσο ασφαλές είναι το αεροπορικό ταξίδι κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού;

Τα αεροπορικά ταξίδια άρχισαν δειλά – δειλά και οι αεροπορικές εταιρείες σηκώνουν τους στόλους τους στον ουρανό και η αεροπορική βιομηχανία αγωνίζεται για να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των ταξιδιωτών ότι η πτήση σε κλειστό αεροσκάφος με εκατοντάδες άτομα δεν είναι τόσο επικίνδυνη όσο φαίνεται.

«Όλα τα δεδομένα που μπορούμε να δούμε μας λένε ότι τα αεροπλάνα διατρέχουν λιγότερο κίνδυνο από οποιονδήποτε αντίστοιχο δημόσιο χώρο [όπως] λεωφορείο, τρένο, εστιατόριο ή χώρο εργασίας», δήλωσε ο Δρ David Powell , ιατρικός σύμβουλος στην Iata, το παγκόσμιο εμπόριο αεροπορικών εταιρειών σώμα.

Ωστόσο, παραδέχεται ότι ο τομέας αντιμετωπίζει μια «ευρεία αντίληψη ότι τα αεροσκάφη είναι ένα επικίνδυνο μέρος».

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των συστημάτων εξαερισμού αεροσκαφών θα μπορούσαν να μειώσουν τους κινδύνους.

Μια έρευνα που ανέθεσε η αεροπορική βιομηχανία, τα στοιχεία απο 4.700 αεροπορικούς επιβάτες τονίσθηκε η ανησυχία. Σύμφωνα με την Iata, το 65% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι η μεγαλύτερη ανησυχία τους ήταν να κάθονται δίπλα σε κάποιον που μπορεί να μολυνθεί. Περίπου το 42% ανησυχεί για την τουαλέτα, ενώ το 37% είπε ότι ανησυχούσαν για τον αέρα στο αεροπλάνο.

Related posts

Τα 152 κρούσματα κορονοϊού που ανακοινώθηκαν το Σάββατο κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Δημήτρης Δημητριάδης

Κορονοϊός και ρύπανση του αέρα στα σπίτια μας

Δημήτρης Δημητριάδης

Προσοχή στον ήλιο: Οι δερματολόγοι δίνουν αντηλιακές συμβουλές καθώς σε όλη την Ευρώπη αυξάνεται η καλοκαιρινή ζέστη

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy