ΓΥΝΑΙΚΑ

Πόσο σημαντικός είναι ο καθαρισμός του προσώπου μας;

Είναι σημαντικό να καθαρίζουμε το δέρμα μας κάθε βράδυ για να αφαιρούμε το μακιγιάζ, τις ακαθαρσίες, τα νεκρά κύτταρα και την περιττή λιπαρότητα. Αλλά και ο πρωινός καθαρισμός είναι επίσης ευεργετικός, καθώς αφαιρεί τυχόν τοξίνες που το δέρμα αποβάλλει κατά τη διάρκεια της νύχτας και αναζωογονεί το δέρμα, προετοιμάζοντας το για την εφαρμογή του μακιγιάζ.

Για την αφαίρεση του μακιγιάζ των ματιών, ειδικά της αδιάβροχης μάσκαρα, υπάρχουν συγκεκριμένα προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για την περιοχή. Ωστόσο, ορισμένα απαλά καθαριστικά προσώπου μπορούν να αφαιρέσουν αποτελεσματικά όλα τα είδη μακιγιάζ από τα μάτια και το πρόσωπο, καθώς και να καθαρίσουν το δέρμα. Για τα γενικά ή καθαριστικά “όλα σε ένα”, βεβαιωθείτε ότι είναι δίχως άρωμα και χωρίς χρώμα για να αποφύγετε τον ερεθισμό ειδικά της περιοχής των ματιών. Εάν δεν χρειάζεται να αφαιρέσετε το μακιγιάζ των ματιών, επιλέξτε ένα καθαριστικό για το δέρμα. Για παράδειγμα, χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό χωρίς λάδι για λιπαρό δέρμα και ένα γαλακτώδες ή κρεμώδες καθαριστικό για ξηρότερους τύπους δέρματος.

Το τόνερ είναι το βήμα που είναι και αυτό απαραίτητο καθώς επαναφέρει το pH του δέρματος στο φυσιολογικό. Ολοκληρώνει την διαδικασία του καθαρισμού, αφαιρώντας τα τυχόν τελευταία υπολείμματα του μακιγιάζ. Πολλά τόνερ περιέχουν ευεργετικά συστατικά για την επιδερμίδα όπως για παράδειγμα, τα βότανα θα ηρεμήσουν το δέρμα,το γλυκολικό οξύ θα εξισορροπίσει τα λιπαρά δέρματα, το λακτικό οξύ θα βοηθήσει στην απαλή απολέπιση και την ομαλή υφή του δέρματος κτλ.Και δεν ξεχνάμε πάντα ακολουθεί πολύ καλή ενυδάτωση.

Related posts

Η Παγκόσμια Ημέρα Αγρότισσας στο διαδίκτυο

Δημήτρης Δημητριάδης

Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Δημήτρης Δημητριάδης

Η γιαγιά τα ξέρει ΟΛΑ-2

Στεφανία Ασπρίδου

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy