ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ Ελλάδα Πρώτο Θέμα

Πώς ένα ελληνικό υποβρύχιο κατέστρεψε τον εξοπλισμό του τουρκικού ερευνητικού Oruc Reis

Οι ψυχραιμότερες φωνές το ανέφεραν εδώ και καιρό. Οι έρευνες που κάνει η Τουρκία στα Ελληνικά χωρικά ύδατα, είναι ουσιαστικά χωρίς αντίκρισμα. Οι Τούρκοι προσπαθούν να πουλήσουν στον καημένο λαό τους φούμαρα με μεταξωτές κορδέλες προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα (οικονομικά και κοινωνικά) απο τον ιό και την αλλοπρόσαλλη πολιτική τους. Οι Ελληνικές Ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε κίνηση της γείτονας χώρας αλλά προς το παρόν μαζί με αυτούς ξοδεύουμε και εμείς χωρίς να το θέλουμε τζάμπα πετρέλαιο.

Ο λόγος;

  1. Ακόμη και αν η Ελλάδα της έδινε την άδεια, οι έρευνες και οι μελέτες που θα χρειαζόταν να κάνουν οι Τούρκοι θα χρειαζόταν 4-6 χρόνια για να υλοποιηθούν, απαιτώντας τεχνογνωσία και κυρίως τεράστια κεφάλαια για να υλοποιηθούν που η Τουρκία δεν έχει.
  2. Εάν ήταν τόσο απλό, η Ελλάδα θα είχε “τρυπήσει” σε κάποιες περιοχές και το πετρέλαιο θα έρεε άφθονο.
  3. Και μόνο η παρουσία των πολεμικών πλοίων και των Τουρκικών συνοδευτικών αλλά και των Ελληνικών πολεμικών εμποδίζουν τις έρευνες φυσικά (με τις μηχανές τους) αλλά και τα Ελληνικά με πρόσθετα τεχνητά μέσα (ηλεκτρονικά σήματα, σόναρ) που παρεμβάλουν τις έρευνες οι οποίες θα πρέπει να γίνουν σε βάθος χιλιάδων μέτρων (2-3 χιλιάδες μέτρα). Η δυνατότητα ηχητικής έρευνας είναι εξαιρετικά δύσκολη και απαιτεί μεγάλη ησυχία και ειδικά συστήματα εντοπισμού. Για παράδειγμα ο εντοπισμός ενός πυρηνικού υποβρυχίου που κατεβαίνει κάτω απο τα 300 – 400 μέτρα απο την επιφάνεια είναι πρακτικά αδύνατος. Τώρα τι ερευνούν οι Τούρκοι, είναι απορίας άξιο. Μάλλον μερικά καζάνια πιλάφι για τον λαό τους!
  4. Σύμφωνα με Ρωσικά μέσα μαζικής ενημέρωσης στις 13 Αυγούστου, η φρεγάτα του Ελληνικού Ναυτικού Λήμνου έρχεται σε αντιπαράθεση με την τουρκική φρεγάτα Kemal Reis, το οποίο φρουρούσε το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis, το οποίο εκείνη την εποχή διεξήγαγε έρευνα στην ελληνική ΑΟΖ κοντά στο νησί του Καστελόριζο. Ενώ οι ελληνικές και οι τουρκικές φρεγάτες πραγματοποιούσαν ελιγμούς γύρω από το Oruc Reis, ένα Ελληνικό υποβρύχιο περνούσε κάτω από το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis. Οι ακριβείς πληροφορίες για το περιστατικό δεν έχουν αναφερθεί, αλλά, προφανώς, τα ελληνικά υποβρύχια έκοψαν τα καλώδια και κατέστρεψαν τον εξοπλισμό για την υποβρύχια εργασία.

Ο Oruc Reis φέρεται να διέκοψε την έρευνα και επέστρεψε στο λιμάνι της Αττάλειας.

Σύμφωνα με τους Ρώσους η Ελλάδα είχε προειδοποιήσει την Τουρκία ότι θα παρέμβει σε τέτοιες εργασίες και ενέργειες και άρχισε να εκπληρώνει τις απειλές της. Αυτός είναι ο λόγος που ο Πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε την παρασκευή ότι η Ελλάδα είχε επιτεθεί στο ερευνητικό σκάφος και σε συνάρτηση με την ζημιά που προξένησε η φρεγάτα Λήμνος στην Τουρκική φρεγάτα, προειδοποίησε ότι αν το ξανακάνει στο μέλλον, η Τουρκία θα απαντήσει με αντίποινα!

Ακολουθεί το άρθρο απο την Ρωσική πηγή:

Источник: https://rua.gr/news/gospol/37160-kak-grecheskaya-submarina-isportila-oborudovanie-oruc-reis.html?fbclid=IwAR0TYGG1VHYOrN458pVtBkt2xr32sFk_XA3jp40pXU0i17VZ78zLeGh0HYc

Related posts

Ομιλία του Προέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ κ. Κυριάκου Βελόπουλου

Δημήτρης Δημητριάδης

Επεκτείνεται το δίκτυο των ποδηλατόδρομων του Δήμου Θεσσαλονίκης

Σταύρος Καρυπίδης

Δακρύζει η Αγιά Σοφιά

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy