ΓΥΝΑΙΚΑ

Ρετρό μπάνιο: ιδέες για το πώς να το διακοσμήσετε

Τα περισσότερα μπάνια είναι σχετικά μικροί χώροι με αποτέλεσμα να μην δίνεται συχνά η απαιτούμενη προσοχή στη διακόσμησή τους. Όπως γνωρίζουμε, ένα σωστά διακοσμημένο και οργανωμένο μπάνιο προσφέρει μια χαλαρωτική αίσθηση στην καθημερινή μας ζωή.
Ένα μπάνιο είναι εύκολο να αποικήσει μια εικόνα ανάλογα με τα γούστα μας.
Συχνά συναντούμε μπάνια με πολύ μοντέρνες πινελιές ,άλλοτε κλασικά ,άλλοτε ένα συνδυασμό των δύο.Ας δούμε τώρα μια ρετρό εκδοχή του, που τα τελευταία χρόνια είναι πολύ στη μόδα.

Αξεσουάρ μπάνιου με ρετρό χαρακτήρα δεν είναι δύσκολο να βρεθούν σε καταστήματα.
Μια vintage μπανιέρα συχνά στηρίζεται σε μεταλλικά στρογγυλεμένα ποδαράκια βαμμένα σε χρώμα παλαιωμένου χρυσού (βικτοριανής εποχής) και πολύ σπάνια είναι ενσωματωμένη. Η πορσελάνη που την περιβάλει την κάνει πολύ κομψή αλλά και πέρα από αυτό καθαρίζεται και πολύ εύκολα. Εάν δεν θέλετε να χάσετε χώρο αποθήκευσης, σκεφτείτε μια παλιά συρταριέρα σε μια από τις γωνίες του μπάνιου. Για μια πλήρη ρετρό διακόσμηση, επιλέξτε ματ υλικά όπως χαλκό, σφυρήλατο σίδερο ή νικέλιο.

Όσον αφορά τις επενδύσεις δαπέδων και τοίχων, το παρελθόν πρέπει να σας εμπνεύσει ξανά. Τα ξύλινα πατώματα είναι μια πολύ δημοφιλής επιλογή σε ένα vintage μπάνιο. Επιλέξτε γυαλισμένο ξύλο που θα είναι εύκολο να καθαριστεί. Τα πλακάκια μπορεί να είναι από μάρμαρο κάτι που θα δώσει στον χώρο σας βικτοριανή ατμόσφαιρα. Αλλά σε περίπτωση που δεν μπορείτε να έχετε πραγματικό μάρμαρο, τότε επιλέξτε ένα φθηνότερο πλακίδιο που το μιμείται. Μπορείτε να επιλέξετε εξαγωνικά πλακίδια που εμφανίζονται κατά την περίοδο του Art Deco.


Για μια πλήρη ρετρό εμφάνιση, τα αξεσουάρ είναι πολύ σημαντικά. Η εγκατάσταση ενός κρυστάλλινου πολυελαίου θα σας δώσει άπειρη κομψότητα. Επιλέξτε το σε μικρές διαστάσεις για να μην φανεί το μπάνιο μικρότερο. Αναζητήστε φωτιστικά σε οβάλ σχήματα ή ορθογώνια για τοποθέτηση σε τοίχο σε περίπτωση που δεν σας αρέσει η ιδέα ενός πολυελαίου. Προσπαθήστε να βρείτε φθαρμένα ξύλινα ντουλάπια ή από φυσικό χρώμα ξύλου. Το λακαρισμένο ξύλο είναι μια άλλη επιλογή εάν θέλετε μια πιο κομψή εμφάνιση. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε extra αποθηκευτικό χώρο χρησιμοποιώντας ράφια, τα οποία ήταν η πιο δημοφιλής επιλογή στο παρελθόν. Ο καθρέφτης είναι ένα πολύ ειδικό αξεσουάρ στο ρετρό μπάνιο. Επιλέξτε έναν λοξό καθρέφτη με ένα όμορφα διακοσμημένο πλαίσιο.

Related posts

Τη δημόσια «ευγνωμοσύνη» της «για τα αναρίθμητα μηνύματα υποστήριξης και συμπαράστασης» εξέφρασε η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου μέσα απο τα κοινωνικά δίκτυα

Δημήτρης Δημητριάδης

Καρκινάκι…..αυτός είναι ο μήνας σου

Στεφανία Ασπρίδου

Η γιαγιά τα ξέρει ΟΛΑ-2

Στεφανία Ασπρίδου

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy