Ελλάδα Οικονομία Πρώτο Θέμα

Σε απόγνωση χιλιάδες μακροχρόνια άνεργοι. Κόβεται το επίδομα των 400 ευρώ. Καταστροφή σε χιλιάδες ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Πρωτοφανή απόφαση της Κυβέρνησης για το κόψιμο χιλιάδων μακροχρόνια ανέργων απο τα ψίχουλα που θα τους έδινε, προκειμένου να διατηρήσουν έστω και μερικώς την αξιοπρέπεια τους. Και την απόφαση αυτή παίρνουν πολιτικοί και υψηλά ιστάμενοι Δημόσιοι λειτουργοί που ο μισθός τους κάθε μήνα ανέρχεται σε χιλιάδες ευρώ !!!!!

Από την μία, το επίδομα των 400 ευρώ θα το πάρουν όσοι είναι μακροχρόνια άνεργοι την 1η Μαρτίου, από την άλλη όσοι έχουν καταστεί μακροχρόνια άνεργοι την 1.1.2020, και τελικά η πιθανή ημερομηνία είναι στις 17 Απριλίου 2020. Στις 6 Νοεμβρίου επιδοτούνται δηλαδή οι «νέοι» μακροχρόνια άνεργοι του ΟΑΕΔ δηλαδή όσοι πέρασαν το κατώφλι της μακροχρόνια ανεργίας τον τελευταίο χρόνο, από 17η Απριλίου 2020 και μετά.

Ενώ λοιπόν από την αρχή ήταν δεδομένη η ημερομηνία αυτή χθες, η γενική γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας Άννα Στρατινάκη βγαίνει στον ANT1 και λέει κάτι άλλο, ότι θα πάρουν το επίδομα των 400 ευρώ όσοι άνεργοι έγιναν μακροχρόνια άνεργοι από την 1.1.2020 και μετά και εφόσον δεν έχουν λάβει τον Απρίλιο τα 400 ευρώ. Και σε όλο αυτό, στην μέση οι μακροχρόνια άνεργοι που ακόμη δεν γνωρίζουν αν θα το πάρουν γιατί κανείς δεν δίνει σαφείς απαντήσεις. Έτσι λοιπόν όσοι έχουν καταστεί μακροχρόνια άνεργοι, έχουν δηλαδή συμπληρώσει 12 μήνες ανεργίας, στις 17 Απριλίου και μετά θα μπορούν να λάβουν την οικονομική ενίσχυση των 400 ευρώ από τον ΟΑΕΔ που θα καταβληθεί έως το τέλος του μήνα.

Related posts

Η συνάντηση των χιλιετιών, πολιτιστικές ανταλλαγές στον δρόμο του μεταξιού

Σταύρος Καρυπίδης

Κορονοϊός: Τα μέτρα που είναι από σήμερα σε ισχύ στην Αττική

Δημήτρης Δημητριάδης

Ο Ερντογάν ευχαριστεί τον Μητσοτάκη για την προσφορά βοήθειας, και έδωσε τα συλλυπητήρια του εκ μέρους του Τουρκικού λαού για τα 2 νεκρά παιδιά στην Σάμο.

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy