Οικονομία

Σε μεγάλη πτώση το Χρηματιστήριο Αθηνών, σε ελεύθερη πτώση οι τράπεζες – Σοκ και δέος στις αγορές

Μέχρι και το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σημείωναν πτώση κοντά στο 3% και την Wall Street να ανοίγει 300 μονάδες κάτω, μετά την ιστορική συρρίκνωση του αμερικάνικου ΑΕΠ η οποία ανακοινώθηκε λίγες ώρες μετά την επίσης ιστορική βύθιση του γερμανικού ΑΕΠ. Την μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τράπεζες με απώλειες έως και 6%, ενώ απώλειες άνω του 2% με 3% κατέγραψαν τα περισσότερα blue chips με τον Γενικό Δείκτη να χάνει τελικά και τις 620 μονάδες.

Το 32,9% που σημείωσε η ύφεση στις ΗΠΑ εν μέσω πανδημίας, που αποτελεί τη μεγαλύτερη πτώση από τη δεκαετία του 1940, προκαλεί δίχως αμφιβολία φόβο στους επενδυτές για το αν τελικά θα επιστρέψει η ανάκαμψη το τρέχον τρίμηνο, βλέποντας πως ακόμα η πανδημία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σε πολλές χώρες και ειδικά στις ΗΠΑ. Επιπλέον, φαντάζει δύσκολο αν όχι απίθανο το πώς και πότε θα μπορέσουν να “μαζευτούν” αυτές οι ζημιές από το ΑΕΠ στην μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Στοιχεία: Capital

Related posts

Μ. Σπυράκη: Ένα τρισεκατομμύριο ευρώ για την «Πράσινη Μετάβαση»

Σταύρος Καρυπίδης

Νέα απόφαση οι άνεργοι θα περνάνε ελεύθερα από όλα τα διόδια της Εγνατίας Οδού

Σταύρος Καρυπίδης

Δέσμη τεσσάρων δράσεων για την ενίσχυση της βιοσιμότητας της λίμνης Κορώνεια

Σταύρος Καρυπίδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy