Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκη

Σκληρή επιστολή απέστειλε ο Δήμαρχος Λαγκαδά, Ιωάννης Ταχματζίδης, προς την εταιρεία «Εγνατία Οδός Α.Ε.» η οποία ξεκίνησε, χωρίς καμιά προηγούμενη διαβούλευση, την κατασκευή πλευρικών διοδίων στο τμήμα Α/Κ Λαγκαδά.

Στην επιστολή ο κ. Ταχματζίδης εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του Δήμου Λαγκαδά για την τακτική που ακολούθησε η «Εγνατία Οδός» να μην καλέσει κανέναν σε μια ουσιαστική και αυτονόητη διαβούλευση, απαξιώνοντας, έτσι, θεσμούς και τοπικές κοινωνίες και χαρακτηρίζει απαράδεκτη την απόφαση η οποία περιφρονεί τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις που θα επιφέρει σε όλη την περιοχή η κατασκευή των συγκεκριμένων διοδίων.

Ο κ. Ταχματζίδης προειδοποιεί, ταυτόχρονα, για τους κινδύνους που εγκυμονεί η κατασκευή των διοδίων για τη δημόσια ασφάλεια, από την έλλειψη παράπλευρου οδικού δικτύου και την επιλογή διαδρομών χωρίς τέλη διοδίων για τον περιορισμό του οικονομικού κόστους, και καθιστά υπεύθυνη την εταιρεία για όποια ατυχήματα ή δυστυχήματα συμβούν από τις πράξεις ή τις παραλείψεις της.

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος Λαγκαδά καλεί την «Εγνατία Οδό» να διακόψει άμεσα κάθε εργασία και να προσέλθει σε ένα γόνιμο και παραγωγικό διάλογο με την τοπική κοινωνία, ώστε να ακούσει και να αποδεχθεί τις ορθολογικές προτάσεις της και να συνδιαμορφωθεί το πλαίσιο εκείνο που θα περιορίσει τους κινδύνους και δεν θα βλάπτει τους πολίτες. Τέλος ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς, τους βουλευτές της εκλογικής Περιφέρειας Β’ Θεσσαλονίκης και τον κ. Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας να σταθούν αρωγοί στο δίκαιο αίτημά του Δήμου Λαγκαδά και να συμβάλλουν στην άμεση λύση των σημαντικών προβλημάτων που δημιουργούνται από την κατασκευή των πλευρικών διοδίων.

Σημειώνεται πως το Δημοτικό Συμβούλιο Λαγκαδά με ομόφωνο ψήφισμά του, στις 5 Αυγούστου 2020, τάχθηκε κατά της εγκατάστασης και λειτουργίας Σταθμού Διοδίων, στο Δήμο Λαγκαδά και το οποίο απεστάλη αρμοδίως.

Related posts

Νασιούλας προς Ζέρβα: “Να φύγει η μαρμάρινη πλάκα για τους αντάρτες του ΕΛΑΣ”!

Σταύρος Καρυπίδης

Δωρεάν διανομή περίπου 4.000 προστατευτικών μασκών στους πολίτες πραγματοποίησε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης στην πλατεία Αριστοτέλους.

Δημήτρης Δημητριάδης

Δωρεάν rapid test στο αυτοκίνητο από τον δήμο Πυλαίας- Χορτιάτη. Στο ΕΛΑΙΟΡΕΜΑ 12 ως 16 Ιανουαρίου – Γρήγορα και με ασφάλεια

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy