Θεσσαλονίκη

Στον ΟΣΕΘ η Έλενα Ράπτη

      H Έλενα Ράπτη βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης. επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020, τον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ) όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον Πρόεδρο του ΔΣ κ. Ιωάννη Καλογερούδη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Γιάννη Τόσκα.

Η Έλενα Ράπτη συζήτησε το μεγάλο πρόβλημα εξυπηρέτησης του κοινού της πόλης από την αστική συγκοινωνία, αφού λειτουργούν ημερησίως λιγότερα από 250 λεωφορεία του ΟΑΣΘ και ενημερώθηκε για τις επόμενες κινήσεις του οργανισμού που περιλαμβάνουν την αύξηση του συγκοινωνιακού έργου σε γραμμές του κέντρου της Θεσσαλονίκης  κατά 120 οχήματα των ΚΤΕΛ και 65 οχήματα του ΟΑΣΘ. Η Έλενα Ράπτη ενημερώθηκε επίσης για το σχέδιο εποπτείας του νέου προγράμματος από ανεξάρτητο ελεγκτή, με φροντίδα του ΟΣΕΘ, ώστε να ελέγχεται η ποιότητα του έργου αλλά και για το πρόγραμμα τηλεματικής και εκσυγχρονισμού του ΟΑΣΘ και βεβαίως για την  πρόσβαση των ΑμεΑ στις παρεχόμενες υπηρεσίες μεταφοράς.

            Μετά το τέλος της συνάντησης η Έλενα Ράπτη τόνισε: «Ενημερώθηκα για το νέο σχεδιασμό του ΟΣΕΘ που κλήθηκε να επιλύσει το πρόβλημα μιας αστικής συγκοινωνίας στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Ο προγραμματισμός προβλέπει σημαντική αύξηση της συχνότητας των αστικών λεωφορείων με πολλά οχήματα, πάνω από 12 εκ. οχηματοχιλιόμετρα το χρόνο θα εκτελεσθούν μέσω της σύμβασης, κάτι που αναμένεται να βελτιώσει αισθητά την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό πως ο νέος προγραμματισμός δε θα προκαλέσει ούτε μισθολογικές αλλαγές και δυσμενέστερο εργασιακό καθεστώς στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ, ούτε και απώλειες θέσεων εργασίας. Από την πλευρά μου δήλωσα στο πλαίσιο της ενημέρωσης και το επαναλαμβάνω και δημόσια πως είμαι δίπλα στην μεγάλη αυτή προσπάθεια του υπουργείου και του οργανισμού για καλύτερες και πιο σύγχρονες αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη».

Related posts

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: ΕΜΥ – Σε πολλές περιοχές της χώρας καθώς το θερμόμετρο θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Δημήτρης Δημητριάδης

«Προστατεύουμε τον εαυτό μας και βοηθάμε τους άλλους» – Δήμος Νεάπολης-Συκεών

Δημήτρης Δημητριάδης

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Θεσσαλονίκη για την γιορτή του Αγ/ Δημητρίου και την απελευθέρωση της πόλης. Μήνυμα της ΠτΔ: Δεν θα απεμπολήσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy