Ελλάδα Πολιτική Πρώτο Θέμα

Στο Πολυτεχνείο κατέθεσε στεφάνι η πρόεδρος της Δημοκρατίας «Η Δημοκρατία δεν είναι μόνο καθεστώς ελευθερίας, αλλά και ευθύνης»

«Η εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι η αφετηρία της μεταπολιτευτικής μας Δημοκρατίας. Μια κορυφαία πράξη αντίστασης, ένα σύμβολο πολιτικής ελευθερίας και αυτοκαθορισμού, που καθόρισε όχι μόνο μια γενιά και τους αγωνιστές της, στους οποίους σήμερα οφείλουμε την ύψιστη τιμή, αλλά την πιο προοδευτική περίοδο της σύγχρονης ιστορίας μας.

Το Πολυτεχνείο μας διδάσκει ότι η Δημοκρατία απαιτεί αρετή και θυσίες. Μας υπενθυμίζει ότι οι νέοι είναι το πιο ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας μας.

Ο φετινός εορτασμός γίνεται σε πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω της πανδημίας. Το μήνυμα, ωστόσο, που εκπέμπει μέσα σε αυτές τις κρίσιμες συνθήκες είναι καθολικό:

Η Δημοκρατία δεν είναι μόνο καθεστώς ελευθερίας αλλά και ευθύνης. Η υπέρβαση της ατομικότητας μας, για το κοινό καλό, τη δημόσια υγεία και την αλληλεγγύη είναι σήμερα ο αγώνας όλων μας».

Related posts

e-ΕΦΚΑ – Ξεκινά η καταβολή των συντάξεων

Δημήτρης Δημητριάδης

Ισραηλινή τεχνολογία μπορεί να δώσει στα Ελληνικά Μ113 την δυνατότητα προσβολής Τουρκικών στόχων 12 χλμ. μέσα από τον Έβρο.

Δημήτρης Δημητριάδης

Κορονοϊός: Ανησυχία για τη διασπορά στα αστικά κέντρα

Στεφανία Ασπρίδου

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy