ΔΙΕΘΝΗ Ελλάδα

Συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου: Δεν τους άρεσε τους Τούρκους.

Ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι η Τουρκία συνεχίζει τις προσπάθειες γεώτρησης στην Ανατολική Μεσόγειο, τις οποίες είχε αναστείλει τον περασμένο μήνα, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις της.

Οι παράλογες απαιτήσεις της Τουρκίας χρησιμοποιούνται συνέχεια προκειμένου να καθησυχάσει την ολοένα και αυξανόμενη δυσαρέσκεια του Τουρκικού πληθυσμού.

Οι Ευρωπαίοι εταίροι αναλογίζονται τα δικά τους συμφέροντα και βγάζουν αμφιλεγόμενες ανακοινώσεις, αν και στο σύνολο τους είναι καταδικαστικές για την επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας. Ευρωπαίοι αξιωματούχοι προειδοποίησαν την Πέμπτη την Τουρκία να μην συνεχίσει μια αποστολή έρευνας που αναζητά αποθέματα φυσικού αερίου κοντά σε ελληνικά νησιά στην ανατολική Μεσόγειο. Η Ελλάδα και η Κύπρος κατηγόρησαν την Τουρκία ότι υπονομεύει την κυριαρχία τους συνεχίζοντας να επιδιώκει ενεργειακούς πόρους στα χωρικά ύδατα τους. Ο Ελληνικός στόλος παραμένει σε επιφυλακή έτοιμος να αντιδράσει σε οποιαδήποτε παραβίαση των Ελληνικών χωρικών υδάτων.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ ενέκριναν έναν νέο μηχανισμό για την επιβολή κυρώσεων σε οντότητες που εμπλέκονται σε μη εξουσιοδοτημένη γεώτρηση πετρελαίου στα κυπριακά ύδατα. Ωστόσο, η Τουρκία μπορεί να αποφύγει οικονομικές κυρώσεις εάν τερματίσει την παράνομη διάτρησή της, ανέφεραν διπλωμάτες.

Related posts

Προκλητικότατη η κυβέρνηση και ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν κατά της Ελλάδας

Δημήτρης Δημητριάδης

Ανακοίνωση για τις προσλήψεις επικουρικών ιατρών στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας όλης της χώρας

Δημήτρης Δημητριάδης

DISARM – το σύστημα μοντελοποίησης πυρκαγιάς που προστατεύει τη νότια Ευρώπη. Η εφαρμογή του στην Ελλάδα απο την Πυροσβεστική.

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy