ΔΙΕΘΝΗ Ελλάδα

Συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου: Δεν τους άρεσε τους Τούρκους.

Ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι η Τουρκία συνεχίζει τις προσπάθειες γεώτρησης στην Ανατολική Μεσόγειο, τις οποίες είχε αναστείλει τον περασμένο μήνα, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις της.

Οι παράλογες απαιτήσεις της Τουρκίας χρησιμοποιούνται συνέχεια προκειμένου να καθησυχάσει την ολοένα και αυξανόμενη δυσαρέσκεια του Τουρκικού πληθυσμού.

Οι Ευρωπαίοι εταίροι αναλογίζονται τα δικά τους συμφέροντα και βγάζουν αμφιλεγόμενες ανακοινώσεις, αν και στο σύνολο τους είναι καταδικαστικές για την επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας. Ευρωπαίοι αξιωματούχοι προειδοποίησαν την Πέμπτη την Τουρκία να μην συνεχίσει μια αποστολή έρευνας που αναζητά αποθέματα φυσικού αερίου κοντά σε ελληνικά νησιά στην ανατολική Μεσόγειο. Η Ελλάδα και η Κύπρος κατηγόρησαν την Τουρκία ότι υπονομεύει την κυριαρχία τους συνεχίζοντας να επιδιώκει ενεργειακούς πόρους στα χωρικά ύδατα τους. Ο Ελληνικός στόλος παραμένει σε επιφυλακή έτοιμος να αντιδράσει σε οποιαδήποτε παραβίαση των Ελληνικών χωρικών υδάτων.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ ενέκριναν έναν νέο μηχανισμό για την επιβολή κυρώσεων σε οντότητες που εμπλέκονται σε μη εξουσιοδοτημένη γεώτρηση πετρελαίου στα κυπριακά ύδατα. Ωστόσο, η Τουρκία μπορεί να αποφύγει οικονομικές κυρώσεις εάν τερματίσει την παράνομη διάτρησή της, ανέφεραν διπλωμάτες.

Related posts

Β. Κικίλιας: Θα είναι ένας δύσκολος χειμώνας για την Ευρώπη

Δημήτρης Δημητριάδης

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις πληγείσες περιοχές της Εύβοιας

Δημήτρης Δημητριάδης

Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, επίδειξη βαρβαρότητας και απουσίας τουρκικού πολιτισμού

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy