ΔΙΕΘΝΗ Ελλάδα

Συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου: Δεν τους άρεσε τους Τούρκους.

Ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι η Τουρκία συνεχίζει τις προσπάθειες γεώτρησης στην Ανατολική Μεσόγειο, τις οποίες είχε αναστείλει τον περασμένο μήνα, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις της.

Οι παράλογες απαιτήσεις της Τουρκίας χρησιμοποιούνται συνέχεια προκειμένου να καθησυχάσει την ολοένα και αυξανόμενη δυσαρέσκεια του Τουρκικού πληθυσμού.

Οι Ευρωπαίοι εταίροι αναλογίζονται τα δικά τους συμφέροντα και βγάζουν αμφιλεγόμενες ανακοινώσεις, αν και στο σύνολο τους είναι καταδικαστικές για την επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας. Ευρωπαίοι αξιωματούχοι προειδοποίησαν την Πέμπτη την Τουρκία να μην συνεχίσει μια αποστολή έρευνας που αναζητά αποθέματα φυσικού αερίου κοντά σε ελληνικά νησιά στην ανατολική Μεσόγειο. Η Ελλάδα και η Κύπρος κατηγόρησαν την Τουρκία ότι υπονομεύει την κυριαρχία τους συνεχίζοντας να επιδιώκει ενεργειακούς πόρους στα χωρικά ύδατα τους. Ο Ελληνικός στόλος παραμένει σε επιφυλακή έτοιμος να αντιδράσει σε οποιαδήποτε παραβίαση των Ελληνικών χωρικών υδάτων.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ ενέκριναν έναν νέο μηχανισμό για την επιβολή κυρώσεων σε οντότητες που εμπλέκονται σε μη εξουσιοδοτημένη γεώτρηση πετρελαίου στα κυπριακά ύδατα. Ωστόσο, η Τουρκία μπορεί να αποφύγει οικονομικές κυρώσεις εάν τερματίσει την παράνομη διάτρησή της, ανέφεραν διπλωμάτες.

Related posts

Η Ανατολική Μεσόγειος έχει μετατραπεί σε χώρο εντάσεων”, ανακοίνωσε η Τετάρτη στο Twitter η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Φλωρεντία Παρλί.

Δημήτρης Δημητριάδης

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για σήμερα Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020 στην Αττική και την Εύβοια

Δημήτρης Δημητριάδης

Σαρωτικό νομοσχέδιο για την Ιδιωτική Εκπαίδευση! Να αποσυρθεί εδώ και τώρα!

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy