Αυτοδιοίκηση Πρώτο Θέμα

Συνάντηση εργασίας Θ. Καράογλου με τον Γεν. Πρόξενο των ΗΠΑ κ. Γκρεκορι Φλεγκερ

Συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, κ. Γκρέγκορι Φλέγκερ και την καινούργια Διευθύντρια του Τμήματος Ελλάδας, Κύπρου και Τουρκίας του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ (StateDepartment) κα. Μαρία Όλσον, είχε τη Δευτέρα στο Διοικητήριο ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου.

Η συνάντηση διήρκησε περίπουμία ώρα και στο επίκεντρό της βρέθηκαν η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, καθώς και ο ρόλος σταθερότητας που διαδραματίζουν Ελλάδα και Κύπρος στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Ο κ. Καράογλου χαρακτήρισε την Τουρκία “αποσταθεροποιητικό παράγοντα”, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η αμερικανική εξωτερική πολιτική αναγνωρίζει τη στρατηγική αξία της Μακεδονίας και της Θράκης στα Βαλκάνια και επανέλαβε την ετοιμότητα της Ελλάδας να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Μεταξύ του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) και της Αμερικανίδας διπλωμάτη συζητήθηκαν, επίσης, θέματα επενδύσεων και υποδομών στη Βόρεια Ελλάδα, στους τομείς της ενέργειας, των δικτύων και της εκπαίδευσης.

Related posts

Δήμαρχος Ωραιοκάστρου – Π. Τσακίρης: Περιμέναμε τον Αγάθωνα σε συναυλία στο Δ. Ωραιοκάστρου, ο θάνατός του μας γέμισε θλίψη

Δημήτρης Δημητριάδης

Συνεχίζονται τα ΧΑΛΚΙΔΕΙΑ στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Δημήτρης Δημητριάδης

Έναρξη Εγγραφών για τις Ακαδημίες Μπάσκετ, Ποδοσφαίρου και Τένις Δήμου Κορδελιού Ευόσμου

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy