Αστυνομικά Ελλάδα Πολιτική

Συνάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη με τον Υπουργό Εσωτερικών της Βουλγαρίας

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, συναντήθηκε σήμερα 2 Οκτωβρίου, με τον Βούλγαρο Υπουργό Εσωτερικών HristoTerziyski .

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστευτικών ροών, ο χειρισμός της πανδημίας στα σύνορα και η καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.

Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν στην επέκταση της συνεργασίας στον τομέα των συνόρων, με επιπλέον κοινές περιπολίες και ενισχύοντας τις αστυνομικές δυνάμεις με νέα στελέχη.

Ο κος Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι τις τελευταίες δεκαετίες, οι δύο χώρες έχουν αναπτύξει πολύ εποικοδομητική σχέση, εδραιώνοντας σταθερότητα στην περιοχή των Βαλκανίων, κάτι που πρέπει να συνεχιστεί προκειμένου να διαφυλαχθεί η ασφάλεια και η ειρήνη στα σύνορα των δύο χωρών, τα οποία αποτελούν και σύνορα της Ευρώπης.

Ο Έλληνας υπουργός είπε ότι το 2021 θα προστεθούν 1000 νέοι αστυνομικοί στον Έβρο και στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης, ενώ τόνισε τη σημασία του νέου φράχτη και του εξελιγμένου συστήματος ηλεκτρονικής παρακολούθησης.

Από την πλευρά του, ο κος Terziyski σημείωσε ότι η συνεργασία των δύο χωρών βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο, ενώ η χώρα του προτίθεται να συμβάλλει περαιτέρω στους ελέγχους των συνόρων και να συνεχίσει τις κοινές περιπολίες με Έλληνες αστυνομικούς και κλιμάκια της Frontex, κάτι που ήδη έχει αποφέρει θετικά αποτελέσματα κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Related posts

Φρένο στις ειδικές άδειες Covid-19 στο δημόσιο… θα δουλέψουν «backoffice»

Δημήτρης Δημητριάδης

Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: ​​Οι συνομιλίες βρίσκονται σε «αδιέξοδο»

Δημήτρης Δημητριάδης

Στο Πολυτεχνείο κατέθεσε στεφάνι η πρόεδρος της Δημοκρατίας «Η Δημοκρατία δεν είναι μόνο καθεστώς ελευθερίας, αλλά και ευθύνης»

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy