Βόρεια Ελλάδα ΔΙΕΘΝΗ Θεσσαλονίκη

Συνάντηση του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θ. Καράογλου, με τον Πρέσβη των ΗΠΑ κ. Τζέφρυ Πάιατ και τη νέα Γενική Πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη κα. Ελίζαμπεθ Λι.

Η κλιμακούμενη από την Άγκυρα ένταση στο Αιγαίο, ο στρατηγικός διάλογος Ελλάδας-ΗΠΑ, οι περιφερειακές εξελίξεις στη Ν.Α. Ευρώπη και η αξιοποίηση των επενδυτικών ευκαιριών που υπάρχουν στη Βόρεια Ελλάδα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε στο Διοικητήριο ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, με τον Πρέσβη των ΗΠΑ κ. Τζέφρυ Πάιατ και τη νέα Γενική Πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη κα. Ελίζαμπεθ Λι.

Ο κ. Καράογλου υποδέχθηκε τον Αμερικανό Πρέσβη τονίζοντας πως ο κ. Πάιατ είναι “καλός φίλος της Ελλάδας, ο οποίος με την παρουσία του στην πατρίδα μας ενίσχυσε τους παραδοσιακά συμμαχικούς δεσμούς των δυο χωρών”. Επίσης καλωσόρισε την κα. Λι ευχόμενος να έχουν μια εποικοδομητική συνεργασία η οποία θα διευρύνει τους εμπορικούς ορίζοντες Ελλάδας και ΗΠΑ σε ζητήματα πρωτογενούς τομέα, τουρισμού, νέων τεχνολογιών και ενέργειας.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) έκανε ειδική αναφορά στην “αμέριστη υποστήριξη που παρέχουν στην Ελλάδα οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής έναντι της επιθετικής συμπεριφοράς της Τουρκίας, η οποία αμφισβητεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα”.

“Το διεθνές δίκαιο είναι με την Ελλάδα” τόνισε ο κ. Καράογλου, χαρακτηρίζοντας “εσκεμμένο” το χθεσινό διπλό επεισόδιο που προκάλεσε η Άγκυρα στη Χάλκη.

Αναφερόμενος στα γεωπολιτικά οφέλη από το μεγάλο project του Τερματικού Σταθμού υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στην Αλεξανδρούπολη και την επένδυση στο λιμάνι της πόλης, εστίασε στο στρατηγικό ρόλο που προσδίδει στη Θράκη η καθιέρωση της ως περιφερειακό κόμβο ενέργειας, μεταφορών και εμπορίου.

“Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε πάνω σε όλους αυτούς τους τομείς και θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε προσπάθειες για περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών δεσμών Ελλάδας και ΗΠΑ, ένα σημαντικό στοιχείο της αμερικανικής στρατηγικής σε αυτό το σημείο του πλανήτη”, δήλωσε από την πλευρά του ο Αμερικανός Πρέσβης κ. Τζέφρυ Πάιατ.

Related posts

Αυστρία – Στους 4 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί απο το μακελειό στην Βιέννη. Αθώα θύματα – περαστικοί και εργαζόμενοι. Νεκρός ο ένας απο τους τρομοκράτες ο οποίος χαρακτηρίστηκε απο τον Υπουργό εξωτερικών σαν ισλαμιστής τρομοκράτης

Δημήτρης Δημητριάδης

ΔΙΕΚ Θέρμης: μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για δωρεάν σπουδές σε νέες ειδικότητες

Δημήτρης Δημητριάδης

Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ των τριών κύριων εμβολίων COVID-19;

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy