Ελλάδα ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Συνεδριάζει στις 12.00 το ΚΥΣΕΑ μετά τις νέες προκλήσεις των Τούρκων. Σε επιφυλακή οι ένοπλες δυνάμεις

Στις 12.00 θα συνεδριάσει υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).

Subscribe to our newsletter!

Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ αποφασίστηκε ύστερα από την έκδοση της νέας Navtex από την Τουρκία για έρευνες στην περιοχή νότια του Καστελόριζου μέχρι τις 23 Αυγούστου. Ο Τουρκικός στόλος συνεχίζει τις προκλητικές κινήσεις με την συνοδεία του Ορούτς Ρέις που βρίσκεται στην Αττάλεια έτοιμο να αποπλεύσει για τα όρια της ελληνικής και κυπριακής ΑΟΖ.

Οι Τούρκοι αντιδρούν με την συμφωνία για την ΑΟΖ Ελλάδας-Αιγύπτου, αμφισβητώντας την και αποχωρώντας από το τραπέζι του διαλόγου με την Ελλάδα, θεωρώντας ότι μόνο αυτοί έχουν δικαίωμα να περιφέρονται στην Ανατολική Μεσόγειο σαν να ήταν Τουρκική λίμνη.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αν και χλιαρά αντιδρά με δηλώσεις αξιωματούχων εναντίον της προκλητικότητας των Τούρκων, λείπει βέβαια η ενωμένη και αποφασιστική δήλωση υπεράσπισης χωρίς αστερίσκους 2 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης απο μια τρίτη χώρα που έχει αποδείξει πολλές φορές ότι φέρεται εχθρικά εναντίον όχι μόνο της Ελλάδας και της Κύπρου, αλλά και πολλών χωρών της Ε.Ε, και της περιοχής της Ανατ. Μεσογείου.

Related posts

Αλλάζουν όλα στην ανακύκλωση σκουπιδιών… θα γίνουμε Ευρωπαίοι

Δημήτρης Δημητριάδης

Κοινή δήλωση Αθήνας – Ουάσιγκτον: Αυτές είναι οι στρατηγικές προτεραιότητες των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Δημήτρης Δημητριάδης

Συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg

Σταύρος Καρυπίδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy