ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ Ελλάδα Πρώτο Θέμα

Συνεχίζεται η ένταση στο Αιγαίο με τους Τούρκους. Πρόβλημα στην Ελλάδα με διάφορα εθνομηδενιστικά μέσα που υιοθετούν κυριολεκτικά τις Τουρκικές θέσεις.

Μια ανησυχητική παράμετρος στην αντιμετώπιση της επιθετικότητας της Τουρκίας υποβόσκει σε μερίδα Ελληνικών ΜΜΕ που παρουσιάζουν ενθομηδενιστικές δηλώσεις και άρθρα υπέρ των θέσεων της Τουρκίας, κατηγορώντας ταυτόχρονα την Ελλάδα ότι εκφράζει Εθνικιστικές πολιτικές και επεκτατική διάθεση!

Μετά την επέκταση της παράνομης NAVTEX που προχώρησε η Τουρκία, τις απίθανες δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων εναντίον των Ελληνικών νησιών και ότι ο Αγαμέμνων ήταν Τούρκος, άρα και η λέξη Αιγαίο είναι Τούρκικη, αποδεικνύεται ότι η Άγκυρα δεν έχει καμία διάθεση αποκλιμάκωσης της έντασης στο Αιγαίο και στη ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Η Ελλάδα διατηρεί τις ένοπλες δυνάμεις της σε επιφυλακή ενώ δεσμεύτηκε περιοχή αεροναυτικών ασκήσεων εντός των ορίων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην ευρύτερη περιοχή ΝΑ Κρήτης, Καρπάθου, Ρόδου και Νοτίως Καστελορίζου από αύριο Τρίτη 25/8 έως τα μεσάνυχτα της 27/8 για άσκηση των Ελληνικών δυνάμεων με πραγματικά πυρά.

Και όλα αυτά καθώς η Τουρκία αμφισβητεί γενικά όλα τα δικαιώματα της Ελλάδας που στηρίζονται στο Διεθνές Δίκαιο, ακόμη και τις θαλάσσιες περιοχές γύρω απο τα Ελληνικά νησιά, την συμφωνία με την Αίγυπτο, τα Κυπριακά χωρικά ύδατα.

Η συμφωνία Ελλάδας- Αιγύπτου, όπως και εκείνη που σύναψε η χώρα μας με την Ιταλία, αναμένεται να κυρωθούν από τη Βουλή την Τετάρτη, εν μέσω Εθνικής συσπείρωσης αλλά και αντιδράσεων απο μερίδα μελών του κοινοβουλίου.

Related posts

Παρέμβαση Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στο «Thessaloniki Summit 2020»

Δημήτρης Δημητριάδης

Κοινή δήλωση Αθήνας – Ουάσιγκτον: Αυτές είναι οι στρατηγικές προτεραιότητες των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Δημήτρης Δημητριάδης

Ξεκινούν οι εκδηλώσεις για την εορτή του πολιούχου μας. (δείτε το πρόγραμμα)

Σταύρος Καρυπίδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy