Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκη ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Συνεχίζονται και αυτήν την εβδομάδα τα drive test covid-19 στη Θέρμη

Συνεχίζονται και αυτήν την εβδομάδα τα drive test covid-19 από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας στην περιοχή της Θέρμης. Υπενθυμίζεται ότι έπειτα από αίτημα του δήμου Θέρμης, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αποτελούμενο από Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ), πραγματοποιεί ήδη από τις 21 Δεκεμβρίου δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through), στο άλσος του Αγίου Τρύφωνα, στον κόμβο Θέρμης – Πανοράματος, παραπλεύρως της οδού Θέρμης – Χαριλάου.

Στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας πραγματοποιήθηκαν συνολικά 897 rapid test εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν θετικά (ποσοστό θετικότητας 0,45%). Αυτή την εβδομάδα οι έλεγχοι θα γίνουν την Τρίτη 29 και την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021 από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Οι έλεγχοι γίνονται πάντα στο ίδιο σημείο, στο άλσος του Αγίου Τρύφωνα.

Σημειώνεται ότι ο έλεγχος από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ γίνεται χωρίς οι πολίτες να χρειάζεται να βγουν από το αυτοκίνητο. Αμέσως μετά τη λήψη του δείγματος οι διερχόμενοι οδηγοί συνεχίζουν την πορεία τους και για το αποτέλεσμα του ελέγχου ενημερώνονται μέσω αποστολής sms, στην περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι αρνητικό ή τηλεφωνικά στην περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι θετικό. Οι πολίτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους.

Related posts

Τι απάντησε στην Μαρία Σπυράκη η Κομισιόν για τα κρούσματα ψώρας στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης

Σταύρος Καρυπίδης

Η γιαγιά τα ξέρει ΟΛΑ

Στεφανία Ασπρίδου

Διανομή προϊόντων απο το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαγκαδά

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy