ΔΙΕΘΝΗ Πρώτο Θέμα

Συντριβή Τουρκικού αεροσκάφους επιτήρησης της χωροφυλακής με 7 νεκρούς

Σοβαρό ατύχημα συνέβη χθες το βράδυ στην Τουρκία, όταν ελαφρό αεροσκάφος επιτήρησης εδάφους της Στρατοχωροφυλακής συνετρίβη στο όρος Άρτο, ενώ οι καιρικές συνθήκες ήταν φυσιολογικές.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Süleyman Soylu, δήλωσε ότι το αεροπλάνο προσέκρουσε σε 2.200 υψόμετρο του Όρους Άρτου στην επαρχία VAN και χάθηκαν 7 επιβαίνοντες 2 πιλότοι και 5 άτομα προσωπικού χειρισμού των οργάνων που ανήκουν στην χωροφυλακή.

Από χθες το βράδυ ομάδες διάσωσης προσπαθούν να περισυλλέξουν τους νεκρούς, ενώ ειδική επιτροπή διερευνά τις συνθήκες του ατυχήματος.

Το αεροσκάφος που χρησιμοποιεί η Τουρκία είναι ένα διασκευασμένο Beech 350i King Air 350ER που χρησιμοποιείται σε εργασίες παρατήρησης, παρακολούθησης και εντοπισμού σε φυσικές καταστροφές και για την παρακολούθηση της κινητικότητας των προσφύγων. Τα συστήματα των αεροσκαφών αυτών έχουν την ικανότητα να ανταλλάσσουν πληροφορίες με στρατεύματα και μονάδες στρατοχωροφυλακής στο έδαφος σε πραγματικό χρόνο. Μπορεί να λειτουργήσει τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα. Χρησιμοποιεί κάμερες υψηλής ανάλυσης. Το αεροπλάνο λειτουργεί σε μεσαία υψόμετρα, πάνω από τα ύψη που λειτουργούν τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV), και πάνω από τα υψόμετρα που λειτουργούν τα ελικόπτερα.

Related posts

Συνεχίζεται η ένταση στο Αιγαίο με τους Τούρκους. Πρόβλημα στην Ελλάδα με διάφορα εθνομηδενιστικά μέσα που υιοθετούν κυριολεκτικά τις Τουρκικές θέσεις.

Δημήτρης Δημητριάδης

Στο διοικητήριο ο Οικουμενικός Πατριάρχης (φωτογραφίες)

Σταύρος Καρυπίδης

Συνάντηση του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θ. Καράογλου, με τον Πρέσβη των ΗΠΑ κ. Τζέφρυ Πάιατ και τη νέα Γενική Πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη κα. Ελίζαμπεθ Λι.

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy