Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκη

Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Δήμου Κατερίνης

Ο Δήμαρχος Κατερίνης Κωνσταντίνος Κουκοδήμος υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας απευθείας με το Τμήμα Δικαιωμάτων του Παιδιού (Children’s Rights Division) του Συμβουλίου της Ευρώπης με στόχο τον πολλαπλασιασμό των μηνυμάτων της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης στην τοπική κοινωνία.

Η Έλενα Ράπτη, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, συντονίστρια της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα, και o Δήμαρχος Κατερίνης, στη συνάντησή τους στην Κατερίνη, αποφάσισαν να δρομολογήσουν δράσεις από κοινού, προκειμένου να φτάσουν τα μηνύματα της καμπάνιας σε εκπαιδευτικούς, γονείς, παιδιά, σε όλη την τοπική κοινωνία.

Παρόντες στην συνάντηση ήταν οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Συμεωνίδης, Γιώργος Τσιαλός και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Κατερίνης

Ο Δήμαρχος Κατερίνης μεταξύ άλλων δήλωσε: «Αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, την ανάγκη ενημέρωσης των οικογενειών, των παιδιών, της σχολικής κοινότητας και της κοινωνίας, καθώς και το σπουδαίο έργο που επιτελεί η φίλη Βουλευτής Έλενα Ράπτη, που ανέλαβε την καμπάνια στη χώρα μας, αποφασίσαμε να συνεργαστούμε σε ένα κρίσιμο και ευαίσθητο θέμα που αγγίζει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Θα αναλάβω πρωτοβουλία και θα προτείνω και μέσω της ΚΕΔΕ να υλοποιηθούν δράσεις, που με κάθε θεμιτό μέσο και τρόπο θα στηρίξουν έμπρακτα την καμπάνια».

Η Έλενα Ράπτη μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ο καλύτερος τρόπος διάδοσης των μηνυμάτων της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» στην κοινωνία είναι μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση, για αυτό δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στη συνεργασία με τους Δήμους, προκειμένου τα μηνύματά της να φτάσουν στους πολίτες άμεσα και αποτελεσματικά. Αναγνωρίζοντας το διαρκές και ουσιαστικό έργο που συντελείται από τον Δήμο Κατερίνης και από τον ίδιο το φίλο Δήμαρχο Κώστα Κουκοδήμο σε πρωτοβουλίες κοινωνικού περιεχομένου είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που συνεργαζόμαστε για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης».

Related posts

Δήμος Θεσσαλονίκης: Ανασαίνει το πάρκο Ξαρχάκου -Κατεδαφίζεται το καμένο αναψυκτήριο

Δημήτρης Δημητριάδης

Δήλωση Δημάρχου Κ. Ζέρβα για την απόφαση του ΚΑΣ σχετικά με το σταθμό του Μετρό στη Βενιζέλου

Σταύρος Καρυπίδης

Ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου ανακοινώνει την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συνολικά 69 θέσεων.

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy