ΔΙΕΘΝΗ Ελλάδα

Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: ​​Οι συνομιλίες βρίσκονται σε «αδιέξοδο»

Μια νέα πρόταση για το πακέτο αποκατάστασης μετά τον κορανοϊό απέτυχε μέχρι στιγμής να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των ηγετών της ΕΕ.

Η συμβιβαστική πρόταση του Σαρλ Μισέλ μειώνει το ποσό των επιχορηγήσεων στα 450 δισεκατομμύρια και αυξάνει αυτό των δανείων στα 300 δισεκατομμύρια, αφήνοντας όμως το συνολικό ποσό του Ταμείου Ανάκαμψης στα 750 δισεκατομμύρια.

Οι 27 ηγέτες – μαζί με τον Michel και την Πρόεδρο της Επιτροπής της ΕΕ Ursula von der Leyen – προσπαθούν να συμβιβάσουν τα θέματα για το πακέτο διάσωσης τρισεκατομμυρίων ευρώ.

Η Επιτροπή πρότεινε αρχικά ένα ταμείο ανάκτησης συνολικού ύψους 750 δισεκατομμυρίων ευρώ και υποστήριξε μια κοινή γαλλο-γερμανική πρόταση ότι το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων – 500 δισεκατομμύρια ευρώ – θα διατεθεί ως επιχορηγήσεις στα κράτη μέλη που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία COVID-19. Διακυβεύεται επίσης ο προϋπολογισμός της ΕΕ σε τρισεκατομμύρια ευρώ, γνωστός και ως πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο (ΠΔΠ).

Related posts

Κορονοϊός: Τα μέτρα που είναι από σήμερα σε ισχύ στην Αττική

Δημήτρης Δημητριάδης

Συνάντηση Ν. Δένδια με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου S. Shoukry.

Δημήτρης Δημητριάδης

Νέα μέτρα για την είσοδο στην χώρα από τα χερσαία σύνορα

Στεφανία Ασπρίδου

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy