ΔΙΕΘΝΗ Ελλάδα

Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: ​​Οι συνομιλίες βρίσκονται σε «αδιέξοδο»

Μια νέα πρόταση για το πακέτο αποκατάστασης μετά τον κορανοϊό απέτυχε μέχρι στιγμής να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των ηγετών της ΕΕ.

Η συμβιβαστική πρόταση του Σαρλ Μισέλ μειώνει το ποσό των επιχορηγήσεων στα 450 δισεκατομμύρια και αυξάνει αυτό των δανείων στα 300 δισεκατομμύρια, αφήνοντας όμως το συνολικό ποσό του Ταμείου Ανάκαμψης στα 750 δισεκατομμύρια.

Οι 27 ηγέτες – μαζί με τον Michel και την Πρόεδρο της Επιτροπής της ΕΕ Ursula von der Leyen – προσπαθούν να συμβιβάσουν τα θέματα για το πακέτο διάσωσης τρισεκατομμυρίων ευρώ.

Η Επιτροπή πρότεινε αρχικά ένα ταμείο ανάκτησης συνολικού ύψους 750 δισεκατομμυρίων ευρώ και υποστήριξε μια κοινή γαλλο-γερμανική πρόταση ότι το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων – 500 δισεκατομμύρια ευρώ – θα διατεθεί ως επιχορηγήσεις στα κράτη μέλη που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία COVID-19. Διακυβεύεται επίσης ο προϋπολογισμός της ΕΕ σε τρισεκατομμύρια ευρώ, γνωστός και ως πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο (ΠΔΠ).

Related posts

COVID 19: Συναγερμός για την αύξηση κρουσμάτων στην Ευρώπη

Δημήτρης Δημητριάδης

Παράταση της δήλωσης μείωσης ενοικίου για Ιούλιο και Αύγουστο 2020

Δημήτρης Δημητριάδης

Παρέμβαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη διάσκεψη κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για τη συμπλήρωση 75 ετών από την ίδρυση του Οργανισμού

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy