ΔΙΕΘΝΗ

Τέσσερις νεκροί στην Κύπρο από τις πιο καταστροφικές δασικές πυρκαγιές

Εκατοντάδες πυροσβέστες και αρκετά αεροσκάφη πυροσβέστης αναπτύχθηκαν προκειμένου να περιορίσουν την φωτιά στο όρος Τρόοδος.

Η πυρκαγιά, που εξαπλώθηκε από ισχυρούς ανέμους, επηρέασε τουλάχιστον 10 κοινότητες σε έκταση 50 τετραγωνικών χιλιομέτρων και κατέστρεψε πολλά σπίτια στους πρόποδες της οροσειράς του Τρόοδος σε μια περιοχή με πευκοδάσος και πυκνά βλάστηση.

Το μεσημέρι της Κυριακής, τελικά, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας το δεύτερο πυροσβεστικό αεροπλάνο τύπου Canadair, το οποίο απέστειλε η Ελληνική Κυβέρνηση, για να συνδράμει τις προσπάθειες πυρόσβεσης των εναπομεινάντων μετώπων της καταστροφικής πυρκαγιάς στην ορεινή Λεμεσό και Λάρνακα.

Βιώνουμε την καταστροφικότερη πυρκαγιά από καταβολής της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, δηλώνοντας ωστόσο συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία κατάσβεσης της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε Λεμεσό και ορεινή Λάρνακα.

Related posts

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις στην Τουρκία. Aπειλεί ο αρχιμαφιόζος Πεκέρ: Στο επόμενο βίντεο καλεσμένος ο… γαμπρός του Ερντογάν

Δημήτρης Δημητριάδης

Σαρώνει ο κορονοϊός στη Σουηδία: Δραματικό διάγγελμα του πρωθυπουργού

Δημήτρης Δημητριάδης

Γερμανική κυβέρνηση προς Τουρκία – Επιβαρύνετε κι άλλο τις σχέσεις σας με την Ευρωπαϊκή Ένωση

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy