Κοινωνία

Τα «πιο όμορφα σαλιγκάρια στον κόσμο» απειλούνται από παράνομο εμπόριο

Τα κελύφη τους διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων: κίτρινο και ροζ παστέλ, μωβ, κόκκινο και μαύρο , λευκό του μαργαριταριού και ώχρα. Ανεξάρτητα από την απόχρωση, τα έξι είδη κουβανέζικων ζωγραφισμένων σαλιγκαριών, όπως είναι γνωστά.. μπορείτε να τα χαζεύετε με τις ώρες. Αυτά τα θαύματα της φύσης, είναι σαν να κοιτάζετε ‘ένα σκαλιστό κομμάτι ξύλου χρωματισμένο που περιστρέφεται.

Η Κούβα φιλοξενεί τη μεγαλύτερη ποικιλία σαλιγκαριών στον κόσμο αλλά και πουθενά αλλού δεν υπάρχουν αυτά τα συγκεκριμένα με τέτοια ποικιλία χρωμάτων και περίπλοκων σχεδίων. Τα “ζωγραφισμένα σαλιγκάρια”, όπως αποκαλούνται ανήκουν στο γένος Polymita, ζητούνται συχνά από “εμπόρους”, οι οποίοι πωλούν τα κελύφη τους σε τουρίστες. Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο η Κούβα απαριθμεί και τα έξι είδη ως εξαιρετικά απειλούμενα και γιατί είναι παράνομο για περισσότερο από μια δεκαετία να αφαιρούνται αυτά τα σαλιγκάρια από την άγρια ​​φύση.

Η σύμβαση για την προστασία ειδών άγριας πανίδας και χλωρίδας που απειλούνται με εξαφάνιση (CITES), απαγόρευσε το εμπόριο από το 2017.


«Για την εντυπωσιακή τους όψη… αυτά τα σαλιγκάρια θεωρούνται τα πιο όμορφα στον πλανήτη», λέει ο φωτογράφος Bruno D’Amicis . Η γοητεία τους τον έφερε από την πατρίδα του στην Ιταλία στην Κούβα το 2019, για να κάνει πορτρέτα των σαλιγκαριών και να βοηθήσει μια μικρή ομάδα ερευνητών που προσπαθούσαν να τα καταγράψουν και να τα προστατεύσουν. Δείχνοντας τα σαλιγκάρια σε όλη τους τη δόξα, ο D’Amicis ελπίζει να διαδώσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν – όχι μόνο από την παράνομη συλλογή και εκμετάλλευση αλλά και την εξαφάνιση του είδους τους συμπεριλαμβανομένης και της αλλαγής του κλίματος – και να ωθήσει τις προσπάθειες για να εξασφαλίσει το μέλλον τους

Related posts

Εφάπαξ ειδικό βοήθημα από την Δ.Ε.Η.

Στεφανία Ασπρίδου

Καιρός: Πότε θα «μπει» ο χειμώνας -Οι εκτιμήσεις Αρναούτογλου

Σταύρος Καρυπίδης

Πετούν πατίνια στη θάλασσα και πανηγυρίζουν! (βιντεο)

Σταύρος Καρυπίδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy