Κοινωνία

Τελική παράταση για τη ρύθμιση των αδήλωτων τετραγωνικών

Το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι η τελική παράταση για τη ρύθμιση των αδήλωτων τετραγωνικών λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου 2020.

Μετά την παρέλευση της προαναφερόμενης ημερομηνίας δεν θα υπάρχει δυνατότητα αναδρομικής απαλλαγής από τα αναλογούντα τέλη και πρόστιμα.

Ενημερώνουμε τους πολίτες που ενδιαφέρονται (κατά εφαρμογή του άρθρου 51 παρ. 2 του Ν.4647/2019, όπως ισχύει) να υποβάλουν εντός της νέας προθεσμίας, δήλωση για διόρθωση της επιφάνειας ή και της χρήσης των ακινήτων τους.

Η δήλωση μπορεί να υποβληθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΚΕΔΕ: https://tetragonika.govapp.gr/

Επίσης η σχετική αίτηση (με τα απαραίτητα δικαιολογητικά) μπορεί να υποβληθεί στο Δήμο Καλαμαριάς μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email). Οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις και τα τηλέφωνα των αρμόδιων υπαλλήλων είναι τα εξής:

E-MAIL ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
pantziki@kalamaria.gr
stoili@kalamaria.gr

lefa@kalamaria.gr

2313-314-061
2313-314-063

2313-314-066

Εφόσον δεν είναι εφικτό να υποβληθεί το αίτημα των ενδιαφερομένων με την ανωτέρω διαδικασία και κρίνεται απολύτως αναγκαία η φυσική τους παρουσία, η αίτηση (με τα απαραίτητα δικαιολογητικά) μπορεί να κατατεθεί στο γραφείο του Τμήματος Εσόδων – Δήμου Καλαμαριάς (Κομνηνών 58 – ισόγειο) από Δευτέρα έως Πέμπτη κατά τις ώρες 08:00 – 13:30.

Στο πλαίσιο λήψης μέτρων πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας έναντι του κορωνοϊού, παρακαλούμε να περιοριστεί στο απολύτως αναγκαίο η προσέλευση του κοινού στο Τμήμα Εσόδων.

Το έντυπο της αίτησης στο οποίο αναγράφονται και τα σχετικά δικαιολογητικά βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμαριάς (www.kalamaria.gr ) στην εξής διαδρομή: Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση →Δικαιολογητικά → Για πολίτες → Αίτηση διόρθωσης τετραγωνικών.

Επιπλέον επισημαίνουμε ότι στην εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών (αριθ. πρωτ. 44318/ αριθ. εγκ. 243/15-7-2020) με θέμα «Γνωστοποίηση διατάξεων και οδηγίες εφαρμογής του θεσμικού πλαισίου για την δήλωση διόρθωση επιφάνειας ακινήτων στους ΟΤΑ α΄βαθμού» αναφέρονται τα εξής: (…) Σε ότι αφορά δε τις περιπτώσεις κατά τις οποίες οι ανωτέρω οφειλές (σ.σ. που προκύπτουν από τη δήλωση μεταβολής που έχει επέλθει στην επιφάνεια ή τη χρήση των ακινήτων) είχαν ήδη, κατά την 16η Δεκεμβρίου 2019, καταβληθεί ή υπαχθεί σε πρόγραμμα ρύθμισης οφειλών, αποκλείεται η δυνατότητα επιστροφής των ήδη καταβληθέντων ποσών ή δόσεων. (…)

Ως εκ τούτου, ποσά που έχουν καταβληθεί μετά τις 16 Δεκεμβρίου 2019 και προκύπτουν από δήλωση για τον καθορισμό της επιφάνειας των ακινήτων, θα επιστραφούν στους δικαιούχους ως αχρεωστήτως εισπραχθέντα. Για την επιστροφή τους απαιτείται αίτηση του ενδιαφερόμενου που θα συνοδεύεται από τα πρωτότυπα διπλότυπα πληρωμής και τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) με τα στοιχεία του δικαιούχου.

Related posts

Αυτό είναι το Επετειακό Γραμματόσημο που τύπωσαν τα ΕΛ.ΤΑ για τα 100 χρόνια από την Απελευθέρωση της Ξάνθης

admin

Εργασίες συντήρησης στη 2η Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας

Σταύρος Καρυπίδης

Θεμελίωση του ΕΣΥ εκ του μηδενός

Στεφανία Ασπρίδου

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy