Ελλάδα Πολιτική

Τηλεδιάσκεψη του Προέδρου της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνου Π. Γκιουλέκα με τον Ισπανό ομόλογό του.

Σε πολύ θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020, η πρώτη από μία σειρά τηλεδιασκέψεων που ξεκίνησε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας με ομολόγους του από τα Κοινοβούλια των κρατών-μελών της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.

Με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου της Ισπανίας κ.Pau Mari Klose συνομίλησαν για περίπου μία ώρα για όλα τα θέματα που αφορούν και συνδέουν τις δύο χώρες, Ελλάδα και Ισπανία, όπως τα αποτελέσματα της τελευταίας Συνόδου Κορυφής, το μεταναστευτικό/προσφυγικό, το ζήτημα της Λιβύης.

Από την πλευρά του, ο Κ.Γκιουλέκας έθεσε με έμφαση στον κ.Klose τα θέματα της τουρκικής προκλητικότητας επικεντρώνοντας τόσο στην στάση της Τουρκίας στο θέμα της Αγίας Σοφίας όσο και στην τελευταία «επιχείρηση» με την έξοδο του τουρκικού στόλου στην Ανατολική Μεσόγειο και το Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Ο Ισπανός Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων έδειξε απόλυτη κατανόηση για τις ελληνικές θέσεις δηλώνοντας ότι η Ισπανία συμπαρίσταται στην Ελλάδα και δήλωσε πρόθυμος να συνδράμει την χώρα μας μεταφέροντας τις ελληνικές θέσεις στην ισπανική Κυβέρνηση, στα μέλη της Επιτροπής του, αλλά και στις επαφές που θα έχει με διεθνείς παράγοντες.

Related posts

Γιατί αυτή τη φορά ο κόσμος αγνοεί το lockdown; Γιατί ο Πρωθυπουργός έμεινε μόνος του…

Δημήτρης Δημητριάδης

H ESA επιλέγει το Αστεροσκοπείο Χελμού για το «ευρυζωνικό δίκτυο του Διαστήματος»

Δημήτρης Δημητριάδης

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Mike Pompeo πραγματοποίησαν κοινή επίσκεψη στη στρατιωτική βάση της Σούδας στην Κρήτη.

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy