ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ Ελλάδα Πρώτο Θέμα

Τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump τηλεφώνησε απόψε στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον κ. Trump για το ενδιαφέρον του και για την επικοινωνία η οποία έγινε ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το Συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Ο Πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα των αποσταθεροποιητικών ενεργειών της Τουρκίας, που βάζουν σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και δοκιμάζουν τη συνοχή του ΝΑΤΟ.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμβάλει ουσιαστικά στην αποκλιμάκωση υπό την προϋπόθεση ότι η Τουρκία θα σταματήσει άμεσα τις προκλητικές της ενέργειες.

Η Τουρκία απο την άλλη πλευρά, συνεχίζει τις προκλήσεις και τις πολεμοχαρής δηλώσεις ανακατεύοντας κάθε απίθανη απαίτηση με φαντασιώσεις, ενώ κάθε χώρα που έστω και συνεργάζεται με την Ελλάδα, είναι ενόχληση γι’ αυτήν.

Related posts

Σαρώνει ο κορονοϊός στη Σουηδία: Δραματικό διάγγελμα του πρωθυπουργού

Δημήτρης Δημητριάδης

Η Γαλλία θα «διαλύσει» την τουρκική υπερεθνικιστική ομάδα Γκρίζοι Λύκοι που συνδέονται με πολιτικούς συμμάχους του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Δημήτρης Δημητριάδης

Ένσημα στο «λεπτό» -Δες πόσα έχεις με ένα κλικ

Σταύρος Καρυπίδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy